Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Tweedekansonderwijs algemene vorming

ICT & Administratie (diplomagerichte opleiding)

Beroep met toekomst!

Wordt u de nieuwe creatieve duizendpoot op het gebied van ICT en administratie waar zoveel ondernemingen naar op zoek zijn?  Dan is de opleiding ICT en administratie de absolute springplank voor een uitdagende job als office assitant of beleidsmedewerker.  In deze opleiding leert u de nodige organisatorische- en ICT-skills waarmee u in zowat elk bedrijf aan de slag kunt.  Op een praktijkgerichte en boeiende manier leren wij u de knepen van het vak.  

Behaal nu uw diploma secundair onderwijs in 1 jaar tijd en verzeker u van een beroep met toekomst!

Klik hier en ontdek een duidelijk overzichspresentatie van de opleiding ICT en administratie.

Een nieuwe kans

Een traject in het Tweedekansonderwijs bestaat uit 2 delen:

  • een aanvullende algemene vorming 

       (klik hier voor een duidelijke overzichtspresentatie)

  • een beroepsspecifieke en diplomagerichte opleiding

       (klik hier voor een duidelijke overzichtspresentatie ivm Polyvalent verkoper)

In het deel algemene vorming komen algemene vakken aan bod.  Bij CVO Cervo-Go wordt de leerstof via projecten op een boeiende en niet-schoolse manier gegeven.  Bovendien wordt een deel van de lessen in afstandsonderwijs gegeven.  De taken worden dan op de computer thuis afgewerkt.  Geen nood als je niet beschikt over een computer thuis, wij hebben een openleercentrum waar je gratis kan gebruik maken van de PC én we helpen je ook op weg.  
 
Naast de algemene vorming kies je een diplomagerichte opleiding uit ons aanbod:
 
  • ICT & administratie 
  • Polyvalent verkoper
  • Zorgkundige
  • Automecanicien
  • Elektricien
  • Schrijnwerker 
  • Meubelmaker
  • Metselaar 

 Een nieuwe kans via het Tweedekansonderwijs!

“Wij komen met plezier en goesting naar de les!” Aan het woord zijn de cursisten van het Tweedekansonderwijs bij cvo Cervo-Go. Momenteel volgen ze de opleiding ‘algemene vorming’ in combinatie met een zelf gekozen beroepsgebonden opleiding. Aan een goede groepssfeer ontbreekt het geenszins. Vooral de andere manier van lesgeven wordt enorm gewaardeerd. “De diversiteit van lesonderwerpen maken de lessen ook  zo boeiend.” De combinatie school, taken, gezin en voor sommigen ook werk is geen sinecure, maar het vooruitzicht om in één jaar tijd het diploma secundair onderwijs te behalen, sterkt hen in hun doorzettingsvermogen. Bij het afscheid is de slogan danook: “Wij geven niet op!”