Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Tweedekansonderwijs & Algemene Vorming

Tweedekansonderwijs wat en hoe?

Wat is tweedekansonderwijs bij cvo Cervo-Go?

Een traject in het Tweedekansonderwijs bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte Aanvullende Algemene Vorming en een beroepsspecifieke diplomagerichte opleiding

In het deel algemene vorming komen algemene vakken aan bod (wetenschappen, maatschappij, cultuur, Nederlands, wiskunde, …).  Cvo Cervo-Go onderscheidt zich door haar baanbrekende lesmethodes om die algemene vakken op een boeiende en niet-schoolse manier te brengen.  Alle algemene vakken worden geïntegreerd in realiteitsgetrouwe leerprojecten, waarin de opgedane kennis telkens aan de praktijk getoetst wordt.  Bovenop het contactonderwijs wordt een deel van deze opleiding in afstandsonderwijs gegeven.  

Naast de algemene vorming kiest u een diplomagerichte opleiding uit ons aanbod:

 • polyvalent verkoper
 • ICT & administratie
 • automecanicien
 • autotechnicus
 • binnenschrijnwerker
 • meubelmaker
 • metselaar
 • kok
 • ambachtelijk slager
 • zorgkundige
 • kapper
 • elektricien
 • bakker

Op eigen tempo!

U bepaalt zelf het tempo van uw studie, zodat u deze gemakkelijk kunt combineren met uw job en gezinsleven.    Onze coördinator Tweedekansonderwijs werkt samen met u een leertraject op maat uit.  Een traject in het Tweedekansonderwijs kunt u in gemiddeld  1 à 4 jaar afleggen, zowel in dag- als in avondonderwijs of een combinatie van de twee, afhankelijk van de door u gekozen richting en het aantal gevolgde opleidingsuren per semester. Onze zorgcoördinator staat u bij met handige tips en studieadvies.  Maak vrijblijvend een afspraak met onze coördinator voor meer informatie of een simulatie van uw leertraject: tko@cervogo.be

Uw diploma behalen in slechts 1 jaar tijd?  

Opleiding Polyvalent Verkoper

Is het overtuigen van klanten van uw product in een verkoopgesprek uw ding?  Dan klinkt het alvast logisch dat een job in de verkoop u zal liggen.  Goede verkopers doen echter aan grondig klantenbeheer, voeren doordachte verkoopgesprekken, zijn stipt in orde met hun administratie en staan ook na de verkoop de klant nog bij vanuit een after-sales visie.  Werkgevers zoeken technisch goed onderlegde werknemers die een kwaliteitsvolle service en passend advies kunnen verlenen vandaar dat een goede opleiding bij cvo Cervo-Go onontbeerlijk is voor het vinden van een job in de verkoop. 

Door de beroepsopleiding Polyvalent verkoper te combineren met Algemene vorming behaalt u uw diploma secundair onderwijs in slecht 1 jaar tijd. U hoeft hiervoor ook niet steeds naar school te komen, want wij bieden de cursussen deels aan in afstandsonderwijs via de computer thuis (zowel de opleiding Algemene Vorming als de opleiding Polyvalent Verkoper). 

Opleiding ICT & administratie

Wordt u de nieuwe creatieve duizendpoot op het gebied van ICT en administratie waar zoveel ondernemingen naar op zoek zijn?  Dan is de opleiding ICT en administratie de absolute springplank voor een uitdagende job als office assitant of beleidsmedewerker.  In deze opleiding leert u de nodige organisatorische- en ICT-skills waarmee u in zowat elk bedrijf aan de slag kunt.  Op een praktijkgerichte en boeiende manier leren wij u de knepen van het vak en dit in slechts 1 schooljaar tijd.  Indien u de opleiding ICT en administratie combineert met de opleiding algemene vorming, behaalt u nog in hetzelfde schooljaar uw diploma secundair onderwijs.  

Meer info?  Maak een vrijblijvende afspraak via tko@cervogo.be

Waar en wanneer starten?

Nieuwe opleidingen Tweedekansonderwijs starten op maandag 5 september 2016 en maandag 16 januari 2017. De cursussen gaan door op de campussen cvo Cervo-Go Ieper, Minneplein en cvo Cervo-Go De Panne, St. Elisabethlaan 6.  Neem eerst contact op met onze coördinator Tweedekansonderwijs om u in te schrijven (tko@cervogo.be - 057 36 84 55 (Ieper) 058 41 51 61 (De Panne) of kom langs op onze infomomenten. 

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor het gedeelte algemene vorming is gratis.  Voor de beroepsopleiding kan het inschrijvingsgeld teruggevorderd worden via een premie van de Vlaamse overheid.  Ook opleidingscheques kunnen gebruikt worden.  Volledige of gedeeltelijke vrijstellingen van het inschrijvingsgeld voor de beroepsopleiding kunnen verkregen worden mits voorlegging van een geldig attest dat niet ouder is dan één maand op de dag van inschrijving (werkloosheidsattest VDAB, attest OCMW, RIZIV-attest, …) Neem een kijkje helemaal onderaan op de homepage van deze website onder het luikje 'Uw voordelen als cursist. 

Inschrijven

cvo Cervo-Go Ieper, campus Minneplein

Kom naar één van onze infomomenten op de campus cvo Cervo-Go Ieper, Minneplein, 8900 Ieper. 

Of neem contact op via tko@cervogo.be of 057 36 84 55 voor een vrijblijvende afspraak met onze opleidingscoördinator die voor u een opleidingstraject op maat zal uitschrijven.  Inschrijven kan eveneens tijdens één van onderstaande infomomenten.  

cvo Cervo-Go De Panne, campus St. Elisabethlaan 6

Kom naar één van onze infomomenten op de campus cvo Cervo-Go De Panne, St. Elisabethlaan 6, 8660 De Panne.

Of neem contact op via tko@cervogo.be of 058 41 51 61 voor een vrijblijvende afspraak met onze opleidingscoördinator die voor u een leertraject op maat zal uitschrijven.   

Info?

Wenst u meer info?  Maak geheel vrijblijvend een afspraak via tko@cervogo.be of bel 058 41 51 61.  Wij staan u met raad en daad bij.