Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Voeding

Barbecue & grill

Onder leiding van de gerenommeerde Grill Master Birger Allary leer je de fijne kneepjes van het betere barbecueën.  Birger en zijn collega werden in 2017 winnaar van het bekende TV-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant'.  Tijdens de lessen leer je hoe je een compleet menu voor meerdere personen op je barbecue kunt bereiden. Hierbij komen verschillende grilltechnieken uitgebreid aan bod.  Deze cursus is zowel voor liefhebbers als professionals.  

Thaise keuken

De Thaise keuken is zeer divers en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen.  Bij ons leer je alles over deze unieke en kleurrijke keuken. 

Onze leerkracht Khan en haar Thaise kookkunsten zijn een vaste waarde in de Belgische gastronomie.  Twee jaar geleden kreeg ze van de ‘Orde van de 33 Meesterkoks’ van België de toque blanche voor haar pure keuken. Drie jaar op een rij (2016-2017-2018) kreeg Khan een nominatie voor Beste Lady Chef van België. 

Wijnkennis voor dummies

U hebt een neus voor goeie wijn of hebt een passie voor alles wat te maken heeft met de wijncultuur? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Van a tot z laten wij u onderdompelen in een degustatiewereld zonder grenzen.

“Wijnkennis voor dummies”

 Je kent ze wel, die geel-zwarte boeken waarin zowat elk onderwerp door een professional op een heldere en bevattelijke manier wordt uitgelegd.

Het verhaal van deze cursus neemt je mee op een tocht door de wondere wereld van wijn.
Neem je eerste stappen in de wijde wijnwereld en verrijk je ervaring met proefindrukken van bijna 100 wijnen uit de hele wereld. Wees gerust, dit is een verhaal voor iedereen.

Na het volgen van deze cursus heb je vertrouwen in je eigen reuk en smaak. Heb je de degustatiemethode onder de knie om een wijn te proeven en te beoordelen. Weet je hoe wijn wordt gemaakt en waar al die aroma’s en smaken vandaan komen. Heb je een netwerk met gelijkgestemde wijn enthousiaste mensen in de regio.

In de module “Algemene wijnkennis” gaan we 16 avonden lang, samen op zoek naar de ziel in de fles. Iedereen kan proeven. De hindernis van de taal maakt het soms moeilijk om je ervaringen in woorden uit te drukken. Met de juiste terminologie en een resem proefervaringen is een wijn bespreken geen opgave, maar een plezier.

Leer meer over wijn en voel je goed in de wereld van aroma’s en smaken.

Particulier of professioneel?
Kom en word de wijnkenner die met vertrouwen proeft, de juiste wijnen kiest en de kennis en de passie deelt met vrienden en gasten.

Schrijf nu in en word wijnkenner.

Sportvoeding

Ook indien je als recreatieve sporter maximaal drie uur per week sport heeft je lichaam nood aan de gezonde voeding. Deze bevat voldoende energie, koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.

Deze opleiding wordt gegeven door onze lesgever Carol De Dobbelaere, tevens reeds 8 seizoenen Chef-kok van de wielerploeg Lotto Soudal.

Gastronomie

Beroep met toekomst!

HULPKOK - KOK

Koken (al dan niet gastronomisch) is voor velen een passie! De sfeer en gezelligheid van een eigen restaurant of brasserie spreekt dan ook veel mensen aan. Dankzij deze opleiding leert u alle knepen van het vak. U behaalt ook een officieel diploma. Niets houdt u nu nog tegen om een succesvol restaurant te openen! De opleiding koken is ingedeeld in twee aparte opleidingen, nl. hulpkok en kok (diplomagericht).

Gezonde voeding

Sta je ook wel eens inspiratieloos voor het fornuis? Snak je naar meer afwisseling dan die vertrouwde, klassieke keuken? Verlang je ernaar om echt gezond te koken? Wil jij in een eensgezinde groep gedurende vier maanden werken aan je lichaam en gezonder leren eten? Lees dan zeker verder!

Slagerij

Beroep met toekomst!

SLAGER/SPEKSLAGER - VLEESBEWERKER - VERKOPER IN DE SLAGERIJ

De tijd dat het slagersberoep van vader op zoon werd aangeleerd, is al lang verleden tijd. Wie tegenwoordig een slagerij wil runnen, kan niet om een degelijke opleiding heen. Ons centrum voor volwassenenonderwijs leidt al jaren lang mensen op om de knepen van het vak volledig onder de knie te krijgen. Onze opleidingen zijn dan ook alomvattend.

Cursist aan het woord

Jan Boisdenghien, cursist slagerij

Jan Boisdenghien, cursist slagerij

"Nooit gedacht dat een opleiding als ambachtelijke slager zo boeiend kon zijn!" 

Lees meer ยป