Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Overzicht

Workshop 'gezonde voeding'

Duur opleiding: 40 LT
Prijs: € 60,00
Cursusmateriaal: € 4,00
Verbruiksgoederen: € 90,00

De hype van kook-tvprogramma's mag dan wel wat geluwd zijn, de roep om bewuster en gezonder te eten, is dat allerminst. Dit vertaalt zich de voorbije maanden niet alleen in een overvloed aan nieuwe kookboeken, maar evenzo in een alsmaar uitgebreider assortiment bioproducten in de grootwarenhuizen.

Als centrum voor volwassenenonderwijs vinden we het belangrijk om de vinger aan de pols te houden over wat reilt en zeilt binnen onze samenleving. De trend en interesse voor smaakvolle, lekkere en voedzame maaltijden willen we aangrijpen om een gloednieuwe module op te starten: 'Kookworkshops gezonde voeding'. Deze cursus wordt vanaf september aangeboden in Ieper, Nieuwpoort en De Panne. Deze cursus is een aanvullende, losstaande module waarmee we inspelen op de hedendaagse noden. Via deze workshop kan je echter geen vrijstelling bekomen binnen het opleidingsprofiel hulpkok als je gaat voor het certificaat kok.

Gedurende de workshops word je ondergedompeld in de geheimen van 'de pure keuken' en leer je gaandeweg om op een andere manier te koken. Koken vanuit de passie voor het product, maar tevens ook vanuit de wetenschap achter de plantaardige keuken. Haast onmerkbaar zal je geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen schrappen van je boodschappenlijstje. In ruil zal je evenwichtige en energievolle gerechten leren klaarmaken en ontdekken. Je leert experimenteren met ingrediënten en recepten zoals je nog nooit voorheen hebt gedaan. Maar bovenal zal je ontdekken hoe heerlijk lekker en verrassend die ander, gezonde keuken toch kan zijn.

Deze cursus vindt plaats om de 14 dagen. Op die manier heb je ruimschoots de tijd om de opgedane kennis en recepten ook nog eens thuis uit te proberen en je ervaring te delen. En o ja, nog een reden om deze kookworkshop te volgen: Een gezond eetpatroon leidt tot een gezondere levenswijze met als bonus een slanke lijn.

Volgende zaken komen zeker aan bod:

  • groene sapjes en smoothies

  • gezonde desserts en tussendoortjes

  • verrassende soepen en voorgerechten

  • voedzame hoofdgerechten

  • digestieve, zelfgemaakte kruidenthee

  • ontbijtvariaties

  • fermenteren

  • koken met de seizoenen

  • de belangrijkste voedingseigenschappen van elke groente, kruid, vlees/vis/zuivel of graan

  • de link tussen voeding en welvaartsziektes

  • macro- en micronutriënten

  • waarom witte suiker en keukenzout in de natuurvoeding niet wordt gebruikt en wat de alternatieven zijn

  • basis anatomie van de spijsvertering en waarom een gezonde darmflora belangrijk is

  • waarom we vet nodig hebben en wat gezonde vetten zijn

  • de kijk op vleesvervangers

  • lezen van voedingsetiketten

  • voedingsmodellen bekijken

  • ...

 

Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lok.    
Cervo-Go Ieper Ma 13:30 - 17:40

04/09/2017

18/12/2017 grootkeuken Wachtlijst
Cervo-Go Ieper Ma 18:20 - 22:30

04/09/2017

18/12/2017 did. keuken Wachtlijst
Cervo-Go Nieuwpoort Wo 18:20 - 22:30

06/09/2017

20/12/2017 keuken Wachtlijst
Cervo-Go De Panne Do 13:30 - 17:40

07/09/2017

21/12/2017 114 Wachtlijst
Cervo-Go De Panne Do 18:20 - 22:30

05/10/2017

25/01/2018 114 Wachtlijst

Cursist aan het woord

Jan Boisdenghien, cursist slagerij

Jan Boisdenghien, cursist slagerij

"Nooit gedacht dat een opleiding als ambachtelijke slager zo boeiend kon zijn!" 

Lees meer ยป