Wijnkennis met focus op Heuvelland en Ieper

Nieuw te Ieper: cursus 'Wijnkennis met focus op Heuvelland en Ieper'!

Met de zomervakantie in aantocht trekken we er met z’n allen terug op uit. Voor enkele weken ruilen we onze vertrouwde biotoop in voor een welverdiende reis naar één van onze buurlanden. Tijdens de reis zoeken we vaak de specialiteiten op van het specifieke land dat we aandoen. Op culinair vlak laten we ons daarbij vaak verrassen door het degusteren van de plaatselijke, lokale wijn. Heel vaak keren we zelfs huiswaarts met een aantal wijnflessen gebrouwen in de regio van onze vakantiebestemming.

Daarbij vergeten we echter vaak dat ook onze eigen regio zichzelf alsmaar nadrukkelijker op de kaart plaats als wijnstreek. De voorbije jaren duiken in het Heuvellandse landschap meer en meer wijnvelden op en zijn er inmiddels een handvol wijnbedrijven actief in eigen streek. Ondanks zijn pril bestaan heeft de West-Vlaamse wijn al een behoorlijke plaats veroverd tussen de grootsten der wijnland. Wijn verbouwen is een stiel apart, net als wijn leren kennen en proeven. Omwille van de groeiende interesse start cvo Cervo-Go vanaf september met een cursus 'Wijnleer met focus op Heuvelland en Ieper'. Zestien weken lang krijgt u de kans om de bijzondere wereld van wijnen te ontdekken. Naast de klassieke, wereldse wijnlanden wordt ook speciaal aandacht besteed aan de West-Vlaamse wijnstreek van Heuvelland en Ieper. Wedden dat u verrast zal staan van de kwalitatieve wijnbouw uit onze eigen provincie?

Overtuig u zelf en schrijf in voor de cursus 'Wijnleer met focus op Heuvelland en Ieper'. Het serveren, aanbevlen en toelichten van wijn komt aan bod. De verschillende productieprocessen worden onder de loep genomen, alsook het bewaren van wijn, het degusteren en beoordelen van deze hemelse drank. De nadruk wordt gelegd op het proeven en degusteren van Heuvellandse en Ieperse wijnen, naast de klassieke wijnsoorten. De lessen worden afgewisseld met bezoekjes aan de lokale wijngaarden waarin u alles leert over de productie van onze eigen streekwijnen. 

Cursus wijnkennis met nadruk op Heuvellandse en Ieperse wijnen (15 lessen, tellkens op donderdagavond)

Start donderdag 10/09/2015 - einde donderdag 14/01/2016

Minneplein Ieper van 18u20 - 22u30

Prijs: €120 inschrijvingsgeld, €130 voor de wijnen die gedegusteerd worden tijdens de les + €10,5 cursus

Voor info: info@cervogo.be of 057/36 84 55

 

Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding