Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

ABC van de computer

GRATIS: Internet voor beginners

GRATIS: Internet voor beginners
Dankzij het Vlaams project Digibanken, is deze cursus gratis. 

Het internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij maar het zou kunnen dat je toch problemen hebt met termen zoals www, mailen, hyperlinks, chatten, downloaden, virussen… Wanneer dit voor jou allemaal nog wat onduidelijk is of je bent niet zeker of je het wel juist doet, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

In de cursus leer je tips en tricks om efficiënt te zoeken op het internet via zoekrobots (zoekmachines). We ontdekken samen de voordelen van de cloud, bv. om te gebruiken als foto opslag of om je documenten op te bewaren. We gaan met een aantal websites aan de slag die interessant zijn om in je dagelijkse leven te gebruiken: bv. Mijn Burgerprofiel, e-box, My Pension, Tax on web, Cozo… Daarbij leer je accounts aanmaken zodat je het overzicht blijft bewaren.

Het is ook heel belangrijk om dit allemaal overzichtelijk en veilig te doen. Na het volgen van de cursus kun je veilig surfen op het internet zonder dat je je nog zorgen hoeft te maken over hoe het nu wel allemaal moet!

Voor deze cursus breng je je eigen laptop mee.


De officiële benaming van deze cursus in het opleidingsprofiel ICT van het Departement Onderwijs en Vorming is 'Open modules'. 

Logo digibanken
Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 20lt
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven
Cervo-Go Middelkerke Donderdag
13:30 - 16:30

9/11/2023

14/12/2023 Computerklas Dienstencentrum Stille Meers
nee Info Inschrijven