Getuigenissen

Alle getuigenissen

Jean-Pierre Vermoote, cursist 2de jaar Italiaans

Jean-Pierre Vermoote, cursist 2de jaar Italiaans CVO Cervo-go volwassenenonderwijs

“Ik was al een paar keer naar Italië geweest en zoals zo velen stond ik er met mijn mond vol tanden als ik mij niet kon duidelijk maken in het Frans of in het Engels. Toen Cervo-Go ook de cursus Italiaans aanbood in De Panne kreeg ik zin om die mooie taal te gaan leren.  Het was tijdens een droomvakantie die wij twee jaar geleden doorbrachten aan het Comomeer dat ik besliste om mij, eenmaal terug thuis, onmiddellijk te gaan inschrijven.

De keuze voor Cervo-Go lag voor de hand aangezien ik 37 jaar ter plaatse in het KTA gewerkt heb en bovendien zelf in Cervo-Go 7 jaar Engels gegeven heb. Daarenboven heb ik er een jaar houtbewerking gevolgd en drie jaar kookles wat mij het diploma van hulpkok opleverde.

Een taal is een bron van rijkdom. Je leert immers niet enkel de taal, maar je maakt ook kennis met het land, het volk, de zeden en gewoontes en voor wat Italië betreft, bovenal de kunst en cultuur.

De leerkracht schotelt ons een ideale mix van theorie en praktijk voor. Ze hanteert een optimaal tempo zodat iedereen de tijd heeft om te luisteren en te noteren. Gelukkig is onze (zeer leuke) groep niet te groot waardoor iedere cursist voldoende aan de beurt komt om zijn/haar opgedane kennis te etaleren. Ik zit ondertussen in het tweede jaar en hoop ten stelligste de volledige cursus te kunnen doorlopen.

Een eventueel volgend verblijf in Italië zal nog aangenamer zijn aangezien ik dan allicht in staat zal zijn om een beetje met de lokale bevolking in hun taal te converseren.  Praten met de mensen is immers het liefste wat ik doe.”

Alle getuigenissen

Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding