Getuigenissen

Alle getuigenissen

Yannic De Grijse, cursiste Spaans

Yannic De Grijse, cursiste Spaans CVO Cervo-go volwassenenonderwijs

Drie jaar geleden kreeg ik voor mijn 50 ste verjaardag een reis naar Mexico. Veertien dagen zelfstandig Yucatan met de auto verkennen zonder een woord Spaans te verstaan, laat staan te spreken, dat was geen optie. Dus ingeschreven voor de Spaanse les bij Cervo-Go.

En jawel, na 6 maanden kon ik mijn plan trekken in het Spaans. Gelukkig spreken ze in Mexico traag! Mijn kennis van de Spaanse taal was nog vrij beperkt, maar toch begrepen de vriendelijke Mexicanen mij. Ik kon borden met waarschuwingen en aanwijzingen lezen en begrijpen. En daar ging het in de eerste plaats om.

Maar natuurlijk maak je, als je elkaar elke week ontmoet, in de klas ook vrienden, van alle leeftijden, vaak ook mensen die veel reizen naar Spaanssprekende landen en graag hun ervaringen delen. Zo hangt er steeds een zonnig olé vakantiesfeertje in de lucht, zelfs tijdens de kille wintermaanden. Bovendien geeft de leerkracht je steevast de kans om over je reiservaringen (in het Spaans) te spreken in de les en leer je zo de Spaanse cultuur beter kennen. Een heel rijke cultuur!

En na het eerste jaar schrijf je je dus in voor het tweede jaar enzovoort. Want je wilt het altijd beter onder de knie krijgen natuurlijk en je wil de klasgroep niet verlaten! Elk jaar kan je ook inschrijven voor een groepsreis in juni naar een Spaanse stad en in de loop van het schooljaar worden ook activiteiten gepland dichter bij huis: Spaanse gidsbeurten, film, ontmoeting met Spaans sprekenden in België, enz.

Uiteraard moet er af en toe ook gestudeerd worden want vooral de werkwoorden in de verschillende tijden zijn een harde noot om te kraken. En tijdens de testen kan je wel een beetje van examenstress spreken, iedereen wil echt zijn best doen… voor de juf. En zo worden we elk jaar een beetje meer “hispanohablante”.

Yannic De Grijse

Alle getuigenissen

Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding