Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Elektriciteit : het A B C

Werken met elektriciteit is complex en gevaarlijk. Veiligheid is dan ook de rode draad in ons lesgebeuren. Een elektrische installatie kan initieel onoverzichtelijk en ingewikkeld lijken, maar met de nodige begeleiding en ondersteuning wordt dit zeker een haalbaar gegeven.

De cursus ‘elektriciteit : het ABC’ is zowel bedoeld voor de professional als voor iedereen die thuis zelf aan de slag wil met elektriciteit. Die kapotte lamp moet dringend vervangen worden, de elektriciteit is uitgevallen, er zou een extra schakelaar moet geplaatst worden,… WAT NU??

Je leert niet alleen de elektrische grootheden ( multimeters, eenheden en formules), maar ook het toepassen van elementaire schakelingen in een woning. Lichtschakelingen, zowel met schakelaars als drukknoppen, parlofonie en videofonie maar ook het plaatsen en aansluiten van de nodige bekabeling voor uw thuisnetwerk. Dit alles heeft na het volgen van deze cursus nog weinig geheimen voor jou.

Tips en tricks voor het opsporen en oplossen van storingen worden eveneens aangeleerd. Het opstellen en uittekenen van een elektrisch plan voor de keuring, alsook het begrijpen van een keuringsverslag komen aan bod in deze cursus en dit allemaal met de nodige praktijk en noodzakelijkste theorie zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Dit alles gaat door in een toffe en ontspannen sfeer waar voldoende tijd en ruimte is voor vraag en antwoord.

Elektriciteit het ABC