Nieuws

Terug naar overzicht

Gezond tussendoortje van onze chef

Gezond tussendoortje van onze chef

Amandelkoekjes met kaneel en pecannoot

Met deze zachte koekjes scoor je ongetwijfeld als extra verwennerij voor bij het ontbijt of als powersnackje voor op het werk. 

Deze koekjes zijn zo in een handomdraai gemaakt.  In nog geen 10 minuutjes ben je door de voorbereiding. Daarna gaan de koekjes 20 min. in de oven. Bovendien zijn de koekjes heel gezond en dat wil niet zeggen dat ze qua smaak moeten onderdoen voor de traditionele chocoladereep.

 

 

 

 

Wat heb je nodig:

  • 2 koffielepels kaneel
  • 80gr ongebrande en ongezouten pecannoten
  • 140gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 20gr kokosolie
  • 1 (rijpe) banaan
  • Snuifje zout

Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 175°.  Meng het kaneel en amandelmeel.  De kokosolie laat je smelten in een kleine pan op een laag vuurtje tot ze vloeibaar is.  Neem je pan van het vuur en roer er de eieren door. 

Pureer je banaan en voeg alles samen. Blijf mengen tot je een nat en vast deeg hebt. 

Hak de pecannoten fijn en voeg ze toe aan het mengsel samen met het snuifje zout.  Bedek je ovenplaat met bakpapier. Met 2 soeplepels maak je kleine porties die je over je bakplaat verdeelt.

Bak je koekjes zo’n 20 min. in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Heb je zin om je keukenskills tot een hoger niveau te tillen? Goed nieuws: Cervo-Go barst van de toffe kookcursussen!

Schrijf je nu snel in op:
https://www.cervogo.be/…/cursus…/opleiding-kookcursussen-60/

Terug naar overzicht