Nieuws

Terug naar overzicht

Jouw veiligheid is onze prioriteit

Jouw veiligheid is onze prioriteit

We zijn heel blij u terug in ons centrum te kunnen verwelkomen en geven u graag wat meer uitleg hoe we bij CVO Cervo-Go willen zorgen voor een aangename en toch veilige heropstart.

We beseffen nu, meer dan ooit, dat sociaal contact een basisbehoefte is. De voorbije coronalockdown deed ons inzien dat heel veel cursisten onze contactlessen en de interactie met elkaar misten. Groot was de opluchting dan ook toen minister Ben Weyts op 14 augustus aankondigde dat alle lessen in het volwassenenonderwijs vanaf 1 september terug ‘live’ mogen starten in ‘code geel’.

De voorbije coronaperiode deed heel veel mensen ook stilstaan bij hun huidige loopbaan en hun ambities. Ze kwamen tot het besluit dat ze een nieuwe uitdaging willen aangaan.

Wij van Cervo-Go hebben deze periode aangegrepen om voor jullie een boeiend opleidingsaanbod samen te stellen dat je kan raadplegen op onze website www.cervogo.be  

Jouw veiligheid is onze prioriteit

Omdat de veiligheid en gezondheid van onze cursisten, leerkrachten en medewerkers onze topprioriteit is, stelde de directie van CVO Cervo-GO mevr. Fanny Beerens aan als beleidscoördinator arbeidsgezondheid corona.  Zij is ingenieur van opleiding en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in veiligheid en preventie en hiervoor de opleiding preventieadviseur gevolgd. Samen met de directie, het nieuwe Cervoteam arbeidsgezondheid corona en de preventieadviseur van de GO! Scholengroep Westhoek wordt reeds 5 maanden keihard gewerkt voor een veilige start in september. De algemene veiligheidsmaatregelen voor alle opleidingen en campussen van Cervo-Go worden hieronder opgesomd. Er zullen een aantal specifieke veiligheidsmaatregelen gelden per opleiding waarover de leerkracht zal communiceren tijdens de eerste les (bv. ontsmetting na gebruik van machines in de werkplaats). We maakten alle lokalen corona-proof. We hebben het aantal inschrijvingen beperkt volgens de beschikbare ruimte om veilig afstand te kunnen houden tijdens de lessen. We zorgen voor voldoende ventilatie tijdens de pauzes en tussen de lessen.  In elke lesruimte zijn de nodige hygiënemiddelen voorhanden en we verscherpten de schoonmaakplannen.   Er werden circulatieplannen opgemaakt om de cursistenstroom bij het betreden en verlaten van de campus te coördineren. Instructiefiches en signalisatie werd overal voorzien. Alles wordt geacteerd in professionele risicoanalyses die nauwgezet worden gecontroleerd door de preventieadviseur van de Scholengroep Westhoek.

Algemene veiligheidsmaatregelen bij code geel

 • We kunnen opstarten in 100% contactonderwijs.
 • Lesgevers, medewerkers en cursisten dragen een mondmasker bij het betreden van de campus, ook in de klas.
 • Hou minstens 1.5m afstand (social distancing) bij alle contacten,
 • Was je handen regelmatig en grondig met zeep
 • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze in een afsluitbare vuilbak
 • Blijf thuis als je ziek bent
 • Vermijd nauw contact
 • Vermijd handen geven
 • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
 • Volg het circulatieplan als je rondstapt. Het circulatieplan wordt aangeduid met de pijlen op de grond
 • Voorlopig is er geen barwerking in De Panne

We starten in ‘code geel’ maar wat is dat nu?

Code geel verwijst naar 1 van de 4 pandemie-niveaus die de aanwezigheid van het coronavirus in ons land aangeven.

Er zijn vier niveaus met elk hun specifieke veiligheidsvoorschriften:

 • Groen: nauwelijks risico (vaccin of groepsimmuniteit)
 • Geel: laag risico (beperkte gevallen van besmettingen)
 • Oranje: matig risico (verhoogd en systematisch voorkomen van besmettingen)
 • Rood: hoog risico (wijdverspreide besmettingen in de samenleving)

De Veiligheidsraad beslist welk niveau op elk moment van toepassing is. De niveaus kunnen regionaal afwijken.

Alle cursussen en opleidingen van Cervo starten vanaf 1 september op niveau geel. Dit betekent dat we fysiek onderwijs kunnen aanbieden aan alle cursisten.

Via deze link vind je alle gedetailleerde informatie over de pandemiescenario’s die de overheid heeft uitgetekend voor het volwassenenonderwijs. https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/uitgangspunten-en-pandemische-niveaus-of-fasen#draaiboeken-pandemiescenarios

Wat bij codes oranje en rood?

Het uitgangspunt is om in élk scenario het recht op leren maximaal te garanderen. In september starten al onze opleidingen in niveau geel met 100% van de cursisten die les kunnen krijgen in het centrum. In code oranje mag maximaal 50% van de capaciteit benut worden. In code rood wordt dit verder beperkt tot maximaal 25% van de capaciteit. De centra voor volwassenenonderwijs geven in code oranje en code rood prioriteit aan (praktijk)vakken die moeilijk georganiseerd kunnen worden via afstandsonderwijs en aan cursisten voor wie online onderwijs moeilijk of onmogelijk is. Voor de rest schakelen wij dan over op afstandsonderwijs.

We verwelkomen je graag terug in ons centrum.

Warme groet,

Directie en team

Terug naar overzicht

Info Zorgkunde

Heb je interesse voor deze opleiding en/of wil je een infosessie bijwonen? Meld je hier aan en we nemen snel contact met je op.

Lees meer »