Nieuws

Terug naar overzicht

Ondernemer in de kijker: Anthony Van Walleghem van ISMM

Ondernemer in de kijker: Anthony Van Walleghem van ISMM

Anthony Van Walleghem (25) is zaakvoerder van ISMM, een bedrijf uit Wevelgem dat zich specialiseert in social media management en marketing. Ze brengen een product of bedrijf in de kijker op sociale media. Dit doen ze door de juiste gegevens doeltreffend te gaan gebruiken bij de juiste doelgroep op de meest effectieve tijdstippen. Hierdoor creëren ze directe en doeltreffende communicatie met potentiële klanten.

Bereid je voor

Anthony is pas 26 en ISMM is zijn tweede onderneming.  Met zijn eerste bedrijf focuste hij zich op de verkoop van zonneboilers.
“Na de wijziging in de wet en de weggevallen subsidies ging ik op zoek naar een nieuwe zaak.  Marketing boeide mij enorm en na mijn opleiding in Barcelona lag die keuze voor de hand.  Je kans op succes begint met een goed en sterk idee.  Daarna moet je alles nauwkeurig voorbereiden. Als je je smijt in een nieuwe zaak zonder goede voorbereiding, loopt het gegarandeerd mis.  Je moet weten welke klanten je wil aantrekken, wie je concurrenten zullen zijn, welke investeringen je wil doen, wat je kosten zullen zijn en hoeveel winst je zou kunnen maken, … En er is ook een hele administratieve rompslomp die je moet doorlopen.  Laat je hierdoor niet afschrikken, maar zorg dat je voldoende geïnformeerd bent.  Ik zou iedereen aanraden om de cursus ondernemerschap te volgen. Als het misgaat met startende ondernemers is het vaak omdat ze zich niet goed voorbereid hebben.

Net als voor velen was kapitaal vinden voor mijn onderneming het grootste struikelblok. Maar door me goed voor te bereiden en een stevig ondernemingsplan te maken, heb ik verschillende instanties kunnen overtuigen om me de steun te geven die ik als starter nodig had.”

Vrijheid

“Het meest fantastische aan zelfstandig zijn is de vrijheid die je geniet.  Hoe meer je werkt, hoe meer je gaat verdienen.  Niemand zegt wat je moet doen of laten want je bent zelf de baas. En je kan je onkosten inbrengen, dat kan je als werknemer niet.  Het enige wat ik me beklaag, is dat ik er niet nog vroeger aan begonnen ben.

Onderneem!

“Mijn boodschap aan jongen mensen is: onderneem en wacht niet. Iedere stap die je zet is een leerproces. Trek je conclusies uit de lessen die je leert en de rest komt vanzelf.”

Word je eigen baas!

Sta je zelf te popelen om je eigen baas te worden? Word een pro in de onderneming van je leven en start met onze online cursus ondernemerschap, gratis voor leerlingen van de 3e graad secundair. Klik hier voor meer info.


Terug naar overzicht

Ondernemerschap

Begin als een pro in de onderneming van je leven. Gratis voor leerlingen 3e graad. Online thuiscursus.

Lees meer »