Nieuws

Terug naar overzicht

Ondernemer in de kijker: Fleur Sabbe vanTopwijf

Ondernemer in de kijker: Fleur Sabbe vanTopwijf

Fleur Sabbe is een creatieve duizendpoot. Wat begon met het verkopen van zelfgemaakte knuffels en juwelen, groeide uit tot het alom bekende merk TOPWIJF. Van topwijfje, tot topvent, er is voor elk wat wils!

 “Het creatieve en het commerciële hebben altijd in mij gezeten. Toen ik een eerste TOPWIJF-T-shirt en –sweater maakte, werd het merk al snel opgepikt en ging de bal aan het rollen. Eerst deed ik de productie en verkoop naast mijn gewone job. Omdat dat na een tijdje niet meer haalbaar was, ging ik aan de slag in bijberoep en nog wat later besloot ik volledig zelfstandig te worden.
Ik startte met e-verkoop, maar opende snel pop-upwinkels op verschillende locaties. Daarnaast heb ik een agentschap opgericht waarin ik andere jonge merken vertegenwoordig. Dat combineer ik de dag van vandaag met personal styling en job als freelance winkelbediende.”

Door vallen en opstaan leer je bij

"Een onderneming opstarten is geen makkie. Door vallen en opstaan leer je bij en gaandeweg knok je jezelf naar succes. Niet alleen bij de opstart, maar ook in het verdere traject van je onderneming word je geconfronteerd met uitdagingen. Daarom is het belangrijk je door de juiste mensen te laten omringen.

Omdat ik nogal impulsief ben van aard bracht de beslissing om TOPWIJF op te starten heel wat hindernissen met zich mee waar ik op voorhand niet bij had stilgestaan. Nu besef ik dat het echt essentieel is om een duidelijk plan te hebben, zowel financieel als praktisch. Je moet als starter goed nadenken over wat jouw concrete taak zal zijn binnen de onderneming en over hoeveel geld je wil verdienen en uitgeven?”

Ondernemerschap is een boeiende rollercoaster

Zelfstandig zijn is echt iets voor mij. Ik kan mijn eigen zin doen, ik hoef geen verantwoording af te leggen en ik werk op mijn eigen tempo. Het is een rollercoaster, maar net dat maakt je job zo boeiend.

Word je eigen baas!

Sta je zelf te popelen om je eigen baas te worden? Word een pro in de onderneming van je leven en start met onze online cursus ondernemerschap, gratis voor leerlingen van de 3e graad secundair. Klik hier voor meer info. 

Terug naar overzicht

Ondernemerschap

Begin als een pro in de onderneming van je leven. Gratis voor leerlingen 3e graad. Online thuiscursus.

Lees meer »