Nieuws

Terug naar overzicht

Ondernemer in de kijker: Gilles van Massenhove van Chaud Events

Ondernemer in de kijker: Gilles van Massenhove van Chaud Events

Gilles Vanmassenhove ademt ondernemen. Zijn professionele carrière ging van start toen hij als 17-jarige feestjes in Oostende en omstreken opleukte als dj gvQ. Na een aantal jaar zocht Gilles een extra uitdaging en richtte hij met zijn toenmalige partner CHAUD events op. Dat bedrijf groeide uit tot gangmaker in de uitgaansscene, met als kers op de taart een evenement in de Wellington Hippodroom met Boef, Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Gilles kan dus niet ontbreken in onze lijst van spraakmakende jonge ondernemers! 

“Ik ben als jonge twintiger in het ondernemerschap gerold. In 2008 ging mijn carrière als dj van start. Na een tijdje begon ik geld te verdienen met mijn hobby en omdat ik ondertussen ook werkte, werd het statuut van zelfstandige in bijberoep een noodzaak. Ik vond het immers belangrijk om in een wettelijk legaal kader te kunnen werken.”

Veel ideeën bleken financieel niet haalbaar

“Mijn weekends werden in die tijd netjes opgevuld met dj-sets, in de week ging ik aan de slag bij Autoglas in Brugge, het bedrijf van mijn vader. Naast het vak, leerde ik van hem ook veel bij over zelfstandig zijn. Zo groeide mijn interesse om zelf een bedrijf uit de grond te stampen. Ik had talloze ideeën, maar de meeste bleken financieel onhaalbaar. Toen mijn ondertussen ex-vennoot en ik CHAUD events bedachten, wisten we dat het goed zat en zijn we er volledig voor gegaan. Twee maanden later lanceerden we ons project. Achteraf bekeken hadden we iets meer voorbereidingstijd moeten nemen, want puur praktisch gezien was dit een bijna onmogelijke opdracht.”

Je laten omringen door de juiste mensen is essentieel

“Doordat we ons echter met de juiste mensen omringden, hebben we veel mogelijke problemen kunnen vermijden. Een goed sociaal kantoor en een goede boekhouder doen wonderen. Het is vooral belangrijk dat de knowhow van die mensen aansluit bij jouw sector. Bespaar dus zeker niet op deze diensten, zorg dat de oprichting van je bedrijf op de correcte manier gebeurt zodat je later niet voor verrassingen komt te staan!”

Met de nodige portie gezond verstand komt alles goed

“Het leukste aan zelfstandig zijn, is dat je zelf de visie van je bedrijf kan bepalen. Jouw bedrijf moet immers weerspiegelen hoe jij denkt, anders loop je het risico je geloofwaardigheid te verliezen. Als je zonder vennoot van start kan gaan, heb je nog meer keuzevrijheid. Daarnaast vind ik het ook heel fijn een team te kunnen leiden en appreciatie te krijgen van de mensen waarmee je samenwerkt. Als projecten zo goed als vlekkeloos verlopen, geeft dat iedereen die eraan heeft meegewerkt een enorme boost. Natuurlijk zijn er wel momenten waarop de zaken niet honderd procent lopen zoals je het zelf wilt, maar de aanhouder wint altijd. Volg je buikgevoel, gebruik je gezond verstand en stel realistische doelen, dan komt alles goed. Werkweken van 70 à 80 uur zijn mij niet vreemd, maar als je job je passie is, doe je dat met plezier!”

Word nu je eigen baas!

Sta je zelf te popelen om je eigen baas te worden? Word een pro in de onderneming van je leven en start met onze online cursus ondernemerschap, gratis voor leerlingen van de 3e graad secundair. Klik hier voor meer info. 

Terug naar overzicht

Ondernemerschap

Begin als een pro in de onderneming van je leven. Gratis voor leerlingen 3e graad. Online thuiscursus.

Lees meer »