Nieuws

Terug naar overzicht

Ondernemer in de kijker: Stien Buyse van Nailed it

Ondernemer in de kijker: Stien Buyse van Nailed it

Stien Buyse (28) lijkt meer dan 24 uren in een dag te hebben. Naast een fulltime job in het Ondersteuningsnetwerk, maakt ze zelf juwelen en is ze nagelstyliste in bijberoep in haar salon ‘NAILED IT!’. Ze vertelt ons hoe ze alles geregeld krijgt en welke weg ze de voorbije jaren aflegde.

"Ik ben twee jaar geleden heel spontaan in het beroep van nagelstyliste gerold. Ik liet regelmatig een manicure doen, tot ik op een dag dacht ‘Dat kan ik ook!’. Ik verdiepte me in het vak, volgde lessen en oefende dag en nacht. Ik voelde dat het een echte passie werd en besloot in bijberoep te starten. Ik heb daar nog geen enkel moment spijt van gehad!

Social media zijn dé manier om klanten te werven

"In de eerste periode is het lastig om voldoende klanten aan te trekken. Daarom werd ik heel actief op social media. Ik ontwierp een Facebookpagina en maakte een businessaccount aan op Instagram. Al snel bleek dat dé manier om nieuwe klanten te werven. Social media en mond-aan-mondreclame doen wonderen. Twee jaar later kan ik amper nog nieuwe klanten aanvaarden!"

Zelfreflectie houdt je scherp

"Hoewel alles momenteel erg vlot loopt, zijn er toch momenten waarop ik onzeker ben. Doe ik het wel goed? Zijn de klanten wel tevreden? Ik ben er echter van overtuigd dat die twijfel me ook scherp houdt. Ik kan elke jonge starter dus aanraden om niet bang te zijn zichzelf eens in vraag te stellen. Maak op voorhand een financiële analyse en doe een marktonderzoek om na te gaan of er niet te veel zelfstandigen in dezelfde branche in jouw buurt zijn. Een ruim klantenbestand is immers het begin van alles!"

Word je eigen baas!

Sta je zelf te popelen om je eigen baas te worden? Word een pro in de onderneming van je leven en start met onze online cursus ondernemerschap, gratis voor leerlingen van de 3e graad secundair. Klik hier voor meer info.

Terug naar overzicht

Ondernemerschap

Begin als een pro in de onderneming van je leven. Gratis voor leerlingen 3e graad. Online thuiscursus.

Lees meer »