Nieuws

Terug naar overzicht

Van poetsvrouw tot modeontwerpster

Van poetsvrouw tot modeontwerpster

Ramona Stoica is ontwerpster van prachtige duurzame collecties en creëerde naam en faam in de Belgische modewereld met het modelabel Helder. Het begon allemaal met een opleiding in het volwassenenonderwijs ...

In Cervo-Go zijn we niet alleen fan van Ramona voor haar prachtige duurzame collecties.  De ontwerpster van Roemeense origine is een powervrouw met een hele sterke wil die haar dromen waarmaakte met de wind van het volwassenenonderwijs in de zeilen. 

Op haar 20ste  besloot Romana te verhuizen naar België. In het begin was er geen tijd om te dromen. Romana moest zien te overleven en te integreren in een voor haar vreemd land. Ze begon te werken als poetsvrouw en leerde Nederlands in het volwassenenonderwijs.

Na de opleiding Nederlands, besloot ze om ook een mode-opleiding te gaan volgen in avondschool. Ze wou zichzelf de kans geven zodat ze niet op latere leeftijd kon zeggen, ‘had ik het maar geprobeerd‘. Plots veranderde dit haar hele leven. Tijdens de opleiding nam ze deel aan een modewedstrijd in Monaco. Ze nam deel, en werd als enige Belgische geselecteerd voor de finale én ze won ook nog eens de prijs voor ‘beste avondjurk‘. Deze prijs gaf haar een boost en ze begon te geloven in haarzelf.

Terug naar overzicht

Help@Home

Er was eens ... een job waarbij je zelf je uren kiest, waarbij je mensen gelukkig maakt en snel een vast contract krijgt ... 

Lees meer »