Techniek

Lasser: MIG/MAG - BMBE - TIG - Hoeklassen

BMBE-lasser

BMBE-lasser CVO Cervo-go volwassenenonderwijs

In de opleiding BMBE-lasser leer je aan het beroepsprofiel van BMBE-lasser te voldoen (BMBE = Booglassen Met Beklede Elektrode) (= met baguettes lassen).  Na deze opleiding ben je in staat elke lasopdracht met betrekking tot het proces BMBE tot een goed einde te brengen. 

Meer info over deze opleiding

MIG/MAG-lasser

MIG/MAG-lasser CVO Cervo-go volwassenenonderwijs

MIG–MAG lassen (of halfautomaat lassen) is een lasproces dat geweldig in opmars is.
Het wordt gebruikt in alle sectoren, en nog het meest in de staalconstructie en carrosserie.
MIG/MAG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten maar omdat het enige verschil het gebruikte gas is wordt het toch als eenzelfde soort gezien.

Deze lastechniek wordt gerekend tot de categorie 'elektrisch booglassen'. De techniek werkt met een afsmeltende elektrode.

Meer info over deze opleiding

TIG-lasser

TIG-lasser CVO Cervo-go volwassenenonderwijs

TIG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Het is nauw verwant aan het plasmalassen.

TIG-lassen behoort tot de categorie 'elektrisch booglassen'. De techniek werkt met een niet-afsmeltende elektrode. Deze is gemaakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren. Lastoevoegmateriaal wordt apart, handmatig, in het smeltbad toegevoegd.

Meer info over deze opleiding

Hoeklasser

Hoeklasser CVO Cervo-go volwassenenonderwijs

In de opleiding Hoeklasser worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het realiseren van productief verantwoorde hoeklasverbindingen. Bovendien willen we benadrukken dat de veiligheid in dit domein van de techniek een bijzonder belangrijke rol speelt. De hoeklasser kan een duidelijk geformuleerde opdracht uitvoeren, met inbegrip van tekeninglezen. Hij kan instellingen uitvoeren en maatregelen nemen om lasfouten en vervorming te voorkomen. Dit met een permanente aandacht voor veiligheid. We leiden een hoeklasser op voor plaat-plaat en buis-plaat verbindingen in alle posities, hoeklassen in plaat in alle posities en T-verbindingen.

Meer info over deze opleiding