Overzicht

Access

Duur opleiding: 60lt
Prijs: € 90,00
Cursusmateriaal: € 5,00
Opleidingscheques: ja

Access is een handige tool uit Microsoft Office. Met Access maak je databanken voor gegevens.  Je kunt een databank in Access omschrijven als een soort elektronische fichebak, waarin je gegevens kunt bewaren, maar dan wel een fichebak met heel veel mogelijkheden dan enkel alfabetisch klasseren en opzoeken op naam.

In deze cursus leer je een eenvoudige database opzetten en vullen met gegevens (denk bijvoorbeeld aan een ledenlijst voor een organisatie). Daarna wordt getoond hoe je relaties tussen gegevens kunt maken om vervolgens met queries deze gegevens te combineren. (Om op het voorbeeld van de ledenlijst terug te komen: naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, rijksregisternummer, sociaal-economisch statuut, ...) Met die gegevens kun je dan bv. lijsten of etiketten maken (bv. een lijst opvragen van alle leden tussen de 20 en de 30 jaar oud en een lijst met adresetiketten printen om een mailing te versturen naar die leden).  

Ook wordt geleerd hoe je een gebruiksvriendelijk invoer- en opzoekscherm kunt maken. Je leert ook hoe je gegevens via een rapport kunt delen. In de lessen besteden we ook aandacht aan het beveiligen van je databank.

In deze cursus leer je:

  • Algemene. inleiding databanken in Access
  • Tabellen + Veldeigenschappen
  • Sorteren, zoeken en filters
  • Een query maken
  • Formulieren, keuzelijsten, keuzeknoppen, groepsvakken
  • Rapporten

De officiële benaming van deze cursus is Gegevens beheren

Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lok.    
Afstandsonderwijs

14/12/2020

12/03/2021 Inschrijven