Overzicht

DaVinci videobewerking

Duur opleiding: 60lt
Prijs: € 90,00
Cursusmateriaal: € 5,00
Opleidingscheques: ja

DaVinci Resolve

Vergeet Windows Movie Maker, Adobe Première, Final Cut… en kies voor DaVinci Resolve!
Het meest uitgebreide gratis videobewerkingsprogramma op de markt voor zowel Windows, Mac als Linux. Geen software aankoop, geen maandelijks abonnement… en de upgrades zijn wederom gratis.

Uitgebreid

DaVinci Resolve is meer dan alleen fragmenten van clips op een tijdlijn plakken en knippen. Met dit krachtig softwarepakket kun je o.a. ook visuele effecten toevoegen, kleur corrigeren en audiobewerkingen uitvoeren.

In de meest recente versie (Resolve 16) zijn vele nieuwe functies toegevoegd waar onder een module die ideaal is voor vloggers, snelle & degelijke montages maken van smartphone video’s, projecten met een (te) strakke deadline…

Verschillende import/export mogelijkheden, realtime overlays, de snelheid van clips wijzigen, opnamen stabiliseren, dynamische zoom gebruiken, VFX, audio bewerking… allemaal in 1 gratis pakket.
Als je weet dat Hollywood en onze eigen VRT DaVinci Resolve gebruikt, dan hoeft er geen verdere introductie te gebeuren…

Blended Learning

De lessenreeks wordt aangeboden in Blended Learning-vorm. Een doordachte mix van face-to-face en digitaal onderwijs. Een variatie van duiding video’s, uitgeschreven modules, online interactieve contact-, reflectie- en remediëringsmomenten…
Het werken met DaVinci Resolve wordt dus volledig ‘in afstand’ gegeven waarin 2 projecten van begin tot einde worden gerealiseerd. Er is uiteraard ook plaats voor jouw eigen project(en).
Geen nood als je toch even je docent wil bereiken, er worden een aantal contactmomenten voorzien.

Bepaal zelf waar en aan welk tempo je de online leerstof wil verwerken, alsook het instapmoment (ten laatste in 2020).

Inhoud

In een eerste deel wordt de nadruk gelegd op de basis van het monteren via de Cut Page.
Een kort project wordt van begin tot einde afgewerkt. Van losse stukjes video naar een ruwe montage tot een afgewerkte ‘film’ om bijvoorbeeld te plaatsen op YouTube, eigen website…

In een tweede deel wordt een groter project onder handen genomen waar dieper ingegaan wordt op de mogelijkheden van DaVinci Resolve. Er wordt verder gewerkt met de basiskennis uit het eerste deel.

Doorlopend wordt een parallel pad bewandeld met achtergrond info rond film. Voorbeelden, analyses, discussies… die een breed beeld geven van het medium. Die info kun je gebruiken in op jouw projecten.

DaVinci Resolve biedt een gratis professionele oplossing voor het bewerken van jouw video’s en audio.

De cursus is zowel voor beginners als gevorderden…

De officiële benaming van deze module uit het opleidingsprofiel ICT in een Creatieve context is 'Creatief met beeld en geluid eenvoudige producties'.

Er kan momenteel niet ingeschreven worden voor deze cursus.
Je kunt wel ons interesseformulier invullen.

Interesse