Overzicht

De PC Anno 2020 voor beginners

Duur opleiding: 60lt
Prijs: € 90,00
Cursusmateriaal: € 5,00
Opleidingscheques: ja

Wie nog weinig afweet van wat de PC of laptop te bieden heeft in 2020 is van harte welkom in onze cursus. De lessen zijn zeer individueel en er wordt rekening gehouden met ieders tempo en kunnen.

Voor we alle laatste nieuwe internetsnufjes onder de loep nemen, leren we je eerst veilig gebruik maken van het internet of 'World Wide Web' (= www). Als je optimaal gebruik wilt maken van de eindeloze mogelijkheden van het internet, moet je je apparaat goed leren beveiligen. Je leert je 'browser' (we werken met de browser Google Chrome in de lessen) instellen alsook gebruik maken van de vele mogelijkheden die Chrome te bieden heeft.  Je browser is het programma dat je gebruikt om websites te bekijken. Zonder browser kan je geen gebruik maken van het internet. Het meest gebruikte browserprogramma is Google Chrome en het is dan ook met dat programma dat we samen met jou aan de slag zullen gaan. 

In de lessen komen ook verschillende 'sociale media' aan bod. 'Sociale media' is een begrip waarmee je constant om de oren geslagen wordt. De kinderen zijn met niets anders meer bezig - maar wat is dat nu eigenlijk, die 'sociale' media? Sociale media is een verzamelnaam voor alle websites waar iedereen, zonder of met minimale redactie, inhoud kan opzetten. Rechtstreeks contact met de andere gebruikers, interactie, reactie en uitwisseling van informatie staan hierbij sociaal. Enkele voorbeelden zijn Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, blogs, ...

We gaan ook de creatieve tour op met deze cursus en bekijken samen hoe je je eigen foto's creatief kunt verwerken met de laatste nieuwe snufjes op het internet. Zo zullen jouw foto's uitblinken op sociale media!

We leren je ook wat de mogelijkheiden zijn om op een veilige manier online zaken te kopen en te verkopen. Iedereen is van harte welkom. Je mag je eigen laptop meebrengen, maar we hebben ook PC's ter beschikking. 

 De officiële benaming van deze cursus in het leerplan is 'Aan de slag met ICT'. 

Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lok.    
Cervo-Go De Panne Di 13:30 - 16:45

08/09/2020

12/01/2021 A12 Inschrijven