Overzicht

Lockdown apps: alles voor in je kot! - Sociaal Huis Koksijde

Duur opleiding: 20lt
Prijs: € 30,00
Cursusmateriaal: € 4,00
Opleidingscheques: ja

De voorbije maanden zijn we terechtgekomen in een andere wereld, een wereld waar het sociale leven ei zo na stil viel. We werden in snelheid gepakt en door de opgelegde coronamaatregelen zagen we onze bewegingsvrijheid beperkt. We waren genoodzaakt om op een andere manier te communiceren. Internet, sociale media en diverse communicatietools werden een deel van ons dagelijks leven. Het was de enige manier om veilig in contact te blijven met onze omgeving, familie en vrienden.

Gaandeweg ontdekten we nieuwe communicatievormen. De omschakeling gebeurde niet altijd even vlot en voor velen was het zoeken naar een geschikte manier om in contact te blijven met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Cvo Cervo-Go organiseert in samenwerking met de gemeente Koksijde een heel specifieke workshop ‘Lockdown apps – Alles voor in je kot.’ Na een korte kennismaking met uw android toestel of iPad gaan we op zoek naar uiteenlopende communicatietools. We testen diverse methodes uit en kijken in welke omstandigheden bepaalde online mogelijkheden kunnen worden ingezet. We gaan ook op ontdekking bij wat er leeft onder de jongeren. Waarom geven zij de voorkeur aan Snapshat boven Facebook? Wat is het succes van TikTok, Likee en Instagram? We gaan er allemaal zelf mee aan de slag en worden in een recordtijd digitale communicatie-experts. Kortom een cursus waar je vanuit je kot communiceert met de wereld.

De officiële benaming van deze cursus uit het leerplan 'Start to ICT' is 'Aan de slag met ICT'. 


Wij organiseren deze cursus  in samenwerking met het Sociaal Huis van Koksijde.  Inwoners van Koksijde hebben voorrang voor de cursus die plaatsvindt in hun gemeente. 

Er kan momenteel niet ingeschreven worden voor deze cursus.
Je kunt wel ons interesseformulier invullen.

Interesse