Overzicht

Masseur

Omschrijving

De opleiding masseur bestaat uit de module 'Lichaamsverzorging beginners'.

In deze module komen volgende onderwerpen aan bod:

Lichaamsmassage (80lt)

In deze module leert de cursist een behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een Zweedse massage op het lichaam. Hij leert de verschillende mogelijkheden manueel toepassen, verwerft elementaire kennis over anatomie en materialen en leert de behandeling flexibel aanpassen aan de invloeden ervan op het lichaam en aan het reactievermogen van de huid. Communicatie en deontologie worden in het kader van het werken met collega’s en klanten bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.

Basiskennis van het lichaam (40lt)

In deze module verwerft de cursist een grondige kennis van huid, lichaamsstelsels, fysiologie en materialen. Die kennis moet leiden tot een gefundeerde basis voor het opstellen van een aangepast behandelingsplan.

Ontharingstechnieken (40lt) 

In deze module leert de cursist een behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van ontharingen op het lichaam. Hij leert de verschillende mogelijkheden manueel toepassen, de behandeling flexibel aanpassen aan de invloeden ervan op het lichaam en aan het reactievermogen van de huid. Communicatie en deontologie worden in het kader van het werken met collega’s en klanten bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.

Als u na het afronden van de module 'Lichaamsverzorging beginners' de smaak te pakken hebt en u nog verder wenst te verdiepen in het behandelen en verzorgen van het lichaam, kunt u verder studeren door u in te schrijven voor de module 'Lichaamsverzorging gevorderden'.  De modules 'Lichaamsverzorging beginners' en 'Lichaamsverzorging gevorderden' maken deel uit van de totaalopleiding 'Schoonheidsspecialist'.  

Opleiding masseur:

vereiste voorkennis

leertraject kok

 

Opleiding schoonheidsspecialist: 

vereiste voorkennis

leertraject kok

Deze opleiding omvat volgende cursussen

Naam opleiding Duur Prijs  
Lichaamsverzorging beginners 160lt € 324,00 Meer info