Overzicht

Butchery@home: workshop ambachtelijke vleesproducten

Duur opleiding: 80lt
Prijs: € 120,00
Cursusmateriaal: € 10,00
Opleidingscheques: ja

Gedaan met stierlijke verveling op je bord. We goten het pure authentieke slagersvak in een reeks eenvoudige maar rasechte workshops die elke liefhebber doen watertanden. Onze vakexperts maken van jou een homebutcher zodat je een eigen smakenpalet van vleesproducten zelfstandig leert maken en dat met behulp van je standaard keukenuitrusting. 

In deze lessenreeks vertrekken we van puur, vers en smaakvol vlees van topkwaliteit van rund, varken, gevogelte lam, ... Je leert stukken versnijden, bereiden, personaliseren en proeven.
Op het einde van elke les kan je vrijblijvend je eigen producten aankopen in gewenste hoeveelheid aan democratische prijzen. 

Van het varken:
Ambachtelijke rauwe en gekookte boerenhammen en andere zouterijen, (kook)worsten in oneindige smaken, diverse spekbereidingen, patés, lever en geleidbereidingen, rillettes, pastei, charcuterie, varkens côte à l'os, burgers, crépinettes, cordon bleu, gebraad in alle smaken (duivels, ardeens, provençaals ...), gehaktbereidingen en gyros, spareribs ...

Van het rund: 
Côte à l'os, entrecote, T-bone steak, chateaubriand, dunne lende, Porterhouse steak, burgers, filet d'Anvers, ... 

Van het  lam:
Versnijdingen, bereidingen, merguez, ...

Gevogelte:
Charcuterie, stoofpotjes

Culinair:
We maken samen een aantal panklare gerechten. In de vervolgmodule stappen we over naar culinaire gerechten. 

Dragen van traiteurhemd verplicht: zelf voorzien of aankopen via de school €35
Dragen van veiligheidsschoenen verplicht: zelf te voorzien 

De officiële benaming van deze module uit de opleiding 'Speklager' is 'Panklaar maken vers vlees'. 

Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lok.    
Cervo-Go Diksmuide Di 18:20 - 22:30

08/09/2020

12/01/2021 Slagerij Inschrijven