Overzicht

Vleesbewerker

Omschrijving

Doelstellingen:

Opleiden tot vleesbewerker in vleesverwerkend bedrijf.  Deze opleiding wordt versterkt met een cursus Nederlands (NT2) voor op de werkvloer.  

Inhoud:

De opleiding Uitsnijder/uitbener bestaat uit 4 lesmodules en stage: 

  • Karkassen uitsnijden en versnijden (80lt)
  • Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden (80lt) 
  • Indien u slaagt voor deze eerste 2 modules, behaalt u reeds het certificaat van vleesbewerker. Om de versnijdingstechnieken nog te verfijnen en te verbeteren zodat u onmiddellijk in de vleesindustrie aan de slag kunt, breiden we deze basisopleiding uit met volgende modules:
  • Eenvoudige verwerking deelstukken (80lt)
  • Uitsnijden, uitbenen varken, rund en kalf B (80lt)
  • Stage slagerij (160lt)

Duur: 480u - 12 weken (3 maanden) - incl. stag 

Toelatingsvoorwaarden:

  • U wordt medisch goedgekeurd na een medisch onderzoek en een TBC-test.
  • U bent gemotiveerd om de opleiding te volgen, bereid om in het beroep van vleesbewerker te willen werken, vacatures in dit beroep te aanvaarden en te werken onder de specifieke arbeidsomstandigheden die eigen zijn aan dit beroep en de vleesverwerkende nijverheid (rechtstaand werken, werken in lage temperaturen, vroege uren (starten tussen 03u en 08u), hygiënisch werken, persoonlijke hygiëne)
  • U kan dit bewijzen en motiveren in een gesprek.
  • U bent voldoende mobiel om zich te verplaatsen naar het opleidingscentrum (cvo Cervo-Go Diksmuide, Kaaskerkestraat 22) en naar uw toekomstige werkgever.

Praktisch: 

De opleiding wordt 2x per schooljaar georganiseerd. Voorafgaand aan een opleiding wordt telkens een infosessie georganiseerd. 

Deze opleiding gaat door in de slagerijafdeling van cvo Cervo-Go Diksmuide en GO! Technisch Atheneum Diksmuide en in een bedrijf in de buurt. De opleiding duurt 12 weken. (elke dag van 8u00 tot 16u30).

Inschrijven:

Deze opleiding is gratis voor niet-werkende werkzoekenden. Voor meer informatie over deze opleiding en inschrijving kunt u contact op nemen met opleidingscoördinator dhr. Sandy Evrard: 0472 955 465.   Je kunt niet inschrijven via deze website, enkel via telefonisch contact met de coördinator.

Voordat u kunt starten met deze opleiding dient u een basisuitrusting aan te kopen, dit om in orde te zijn met de veiligheid- en hygiënenormen.  Klik op deze link voor meer info over prijs en inhoud: Bijdrage basisuitrusting slagerij.  

Voor werklozen wordt de uitrusting aangekocht door VDAB. 

Verder studeren?  

Na deze opleiding kan de cursist vrij kiezen om verdere opleiding te volgen tot slager-spekslager. Indien de opleiding slager-spekslager gecombineerd wordt met algemene vorming, kan de cursist een diploma secundair onderwijs behalen via het Tweedekansonderwijs bij cvo Cervo-Go.  Meer info vindt u op deze website bij 'Tweedekansonderwijs'.

Deze opleiding omvat volgende cursussen

Naam opleiding Duur Prijs  
Dagopleiding vleesbewerker (ismw VDAB) 480lt € 827,00 Meer info