Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Visfileerder

Bij ons leer je de technieken om als fileerder aan de slag te gaan. De opleiding gaat door in de Nieuwpoortse vismijn.
Visfileerder - visbewerker dagopleiding

Visfileerder - visbewerker dagopleiding

Breng het beste van de zee op het bord! Deze opleiding gaat door in de stedelijke vismijn van Nieuwpoort. In de lessen verwerken we de vis die rechtstreeks van het schip binnenkomt. Op verschillende manieren leren we jou verse noordzeevis, maar ook andere vissoorten fileren en schoonmaken. Hierbij leer je vis fileren van een echte kenner, met jarenlange ervaring in het vak, samen met andere enthousiaste deelnemers.

Omschrijving

In onze opleiding visfileerder leer je verschillende plat- en ronde vissoorten kennen. Je leert de verschillende vissoorten bewerken tot filets of panklaar product zodat ze verkocht kunnen worden in de viszaak of verwerkt worden in koude of warme bereidingen.
Na de opleiding ken je alle soorten vis die je in je handen krijgt en weet je perfect hoe en met welk gereedschap je de graten en het vel van specifieke vissoorten moet verwijderen. Je leert alles over voedselhygiëne en voedselveiligheid.

Stage

Er is een stage van 80u voorzien in de opleiding.  De stage is verspreid over 2 weken. Je kan je stage doen in een visbedrijf naar keuze. Wij helpen jou aan een stageplaats waar jij je goed voelt.


Locatie

De opleiding vindt plaats in de fileerzaal van de
vismijn van Nieuwpoort, Kaaiplein 2. 

Ben je werkzoekende?


De opleiding is door de VDAB erkend als beroepsopleiding. Het inschrijvingsgeld, cursusgeld en de vis die versneden wordt voor de opleiding, alsook je uitrusting worden dan betaald door VDAB terwijl je een werkloosheidsuitkering krijgt. Samen met VDAB begeleiden we je naar werk.


Ben je werknemer?


Neem dan contact met ons op via info@cervogo.be Wij brengen je in contact met Alimento en de Provincie West-Vlaanderen om na te gaan welke financiële tegemoetkomingen er mogelijk zijn.


Medische controle


Om toegelaten te worden tot de opleiding is een medisch controle door de arbeidsgeneesheer van Cohezio (Exerne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk - Oostende) nodig. De kosten hiervoor zijn ten laste van de cursist/VDAB. Wij regelen een afspraak voor u. 


Partners


De opleiding visfileerder is in samenwerking mt VDAB, Stad Nieuwpoort, Alimento, Visgro, Scholengroep Inspira en de Provincie West-Vlaanderen.

Bekijk hier een filmpje over onze opleiding visfileerder.

Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Visfileerder-visbewerker dagopleiding 240lt € 240 Meer info