Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Overzicht

Koken voor sporters

Duur opleiding: 40lt
Prijs: € 60,00
Cursusmateriaal: € 9,00
Verbruiksgoederen: € 100,00
Opleidingscheques: ja

Ook indien je als recreatieve sporter maximaal drie uur per week sport heeft je lichaam nood aan de gezonde voeding. Deze bevat voldoende energie, koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.

De inspanningen kosten je lichaam meer energie. Hierdoor ligt je behoefte aan energie, koolhydraten en eiwitten hoger. Dit kun je aanvullen door het gebruik van de basisvoeding te verhogen. Zo krijg je bijvoorbeeld meer koolhydraten binnen door het eten van brood en aardappelen, rijst, pasta of peulvruchten en meer eiwitten door o.a. het nuttigen van zuivel of vlees.

"Juiste eetgewoontes gaan je sportprestaties verbeteren!"

Wat kan je verwachten in deze cursus:

Vooral bereiden van gezonde gerechten en hoe combineren van verschillende belangrijke voedingsstoffen.

Het thermisch effect van voeding/het belang van koken/de verschillende smaken en hun werking

Gezonde ontbijten/smoothies

Gebruik en comineren van noten en zaden

Superfoods

Zoetmiddelen en vervangen van snelle suikers

Energierepen

…..

Deze opleiding wordt gegeven door onze lesgever Carol De Dobbelaere, tevens reeds 8 seizoenen Chef-kok van de wielerploeg Lotto Soudal.

 

 

Er kan momenteel niet ingeschreven worden voor deze cursus.
Je kunt wel ons interesseformulier invullen.

Interesse

Cursist aan het woord

Tom Vandenbussche leerkracht slagerij

Tom Vandenbussche leerkracht slagerij

“Mijn passie voor het slagersberoep ontdekte ik op zeer jonge leeftijd. Tijdens de jaren negentig startten mijn ouders een hobbyboerderij met hoevewinkel waar ze vlees van eigen kweek aanboden. Een goed stuk natuurlijk kwaliteitsvlees was erg gegeerd ten tijde van de hormonencrisis. Voor de versnijdingen deden ze beroep op een externe hoeveslachter. Op mijn 10de stond ik al gefascineerd aan zijn zijde mee te kijken. Op mijn 16de ging ik zelf als hoeveslachter aan de slag. Na mijn slagersopleiding begon ik op mijn 19de samen met mijn vrouw een eigen traiteurszaak.”

Lees meer ยป