Zoek opleidingenx

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Overzicht

Medewerker brasserie/tearoom

Omschrijving

Dit is een project van cvo Cervo-Go, CVO MIRAS en VDAB en gaat jaarlijks afwisselend door in cvo Cervo-Go De Panne en cvo Cervo-Go Ieper.  We noemen het "het Cappuccino-project". Met dit project geven wij u de kans om het diploma medewerker brasserie/tearoom te behalen met uitzicht op tewerkstelling.  In 3 maanden volgen de cursisten een intensieve horeca-opleiding onder de deskundige begeleiding van onze docenten en coaches.  

Het projectidee voor Cappuccino startte vanuit de Sociaal Economische Raad (SERR) voor de regio Oostende-Westhoek.  Ondanks de crisis, blijft de horeca met een constante vraag naar geschoolde medewerkers zitten.  Het begrip “knelpuntberoep” wordt ondertussen met bijna alle functies in de horeca geassocieerd.  Het tekort aan bekwaam horecapersoneel is dus zeer ernstig. 

Tegelijkertijd komen steeds meer werkzoekenden op de arbeidsmarkt, die de weg naar een job niet blijken te vinden.  Door gebrek aan opleiding en ervaring is er voor de kansengroepen nauwelijks instroom in het normale arbeidscircuit. 

Met “Cappuccino” wordt aan beide noden een oplossing gegeven.  Deelnemers aan dit project worden gedurende 3 maanden klaargestoomd voor een job in de horeca.  Na het volgen van deze opleiding wordt voor deze mensen het pad naar een job in de horeca vereenvoudigd.  Zij kunnen erna met onze steun solliciteren in een lokale taverne, bistro, snackbar, tearoom of eetcafé.  Onze chefs en de career counsellors trainen de cursisten in het bereiden van tearoomspecialiteiten, kleine bistromaaltijden en snacks.

Naast het aanleren van horecavaardigheden, worden de deelnemers ook gecoacht in het ontwikkelen van de nodige attitudes.  Via een persoonlijke aanpak worden hen de sociale attitudes aangeleerd ter aanvulling van hun opgedane kennis.  Een houding van stiptheid, motivatie en teamspirit wordt hen bijgebracht. 

De VDAB maakt dit project mogelijk vanuit de provinciale middelen. De lokale werkwinkel van de VDAB levert hierbij hulp van onschatbare waarde bij de rekrutering. 

Met het Cappuccino-project willen wij niet enkel het pad effenen naar werkgelegenheid, maar ook de mensen warm maken voor verdere opleidingen binnen de horeca.  De opleiding gegeven in dit project kan ook een aanzet betekenen voor het aanvatten van een opleiding hulpkok of kok.   De cursisten krijgen ook de mogelijkheid om een diploma secundair onderwijs te behalen via het Tweedekansonderwijs in Ieper en De Panne.  Om een diploma te behalen moeten zij de opleiding kok combineren met de opleiding aanvullende algemene vorming.  Met een diploma secundair onderwijs op zak, verhogen zij hun kansen op de arbeidsmarkt en kunnen zij studies in het hoger onderwijs aanvatten.    

 Er is geen voorkennis voor deze opleiding vereist.

ontdek hier het leertraject
 

Verder studeren?  Na deze opleiding kan de cursist vrij kiezen om verdere opleiding te volgen tot hulpkok of kok. Indien de opleiding kok gecombineerd wordt met algemene vorming, kan de cursist een diploma secundair onderwijs behalen via het Tweedekansonderwijs bij cvo Cervo-Go.  Meer info vindt u op deze website bij 'Tweedekansonderwijs'.  

Locatie: De opleiding wordt één keer per jaar, in het voorjaar georganiseerd, afwisselend in cvo Cervo-Go Ieper (Minneplein 8900 Ieper) en De Panne (St. Elisabethlaan 6 8660 De Panne).

Inschrijven: Contacteer de lokale werkwinkels van Ieper voor Cappuccino Ieper en Veurne voor Cappuccino De Panne:

Werkwinkel Ieper: Esplanade 6, 8900 Ieper 057 22 65 31 (maart 2019)

Werkwinkel Veurne: Pannestraat 13, 8630 Veurne 058 31 43 68 (maart 2020)

Deze opleiding omvat volgende cursussen

Naam opleiding Duur Prijs  
Medewerker brasserie/tearoom 320lt € 600,00 Meer info