Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Overzicht

Thais koken

Duur opleiding: 40lt
Prijs: € 60,00
Cursusmateriaal: € 4,00
Verbruiksgoederen: € 62,50
Opleidingscheques: ja

De Thaise keuken is zeer divers en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen.  Bij ons leer je alles over deze unieke en kleurrijke keuken. 

In de Thaise gastronomie worden vier fundamentele smaaksensaties met elkaar verenigd: pittig, zuur, zoet en zout.  Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de Thaise keuken tegelijk verbindt en apart zet van vele andere keukens.

Onze leerkracht Khan en haar Thaise kookkunsten zijn een vaste waarde in de Belgische gastronomie.  Twee jaar geleden kreeg ze van de ‘Orde van de 33 Meesterkoks’ van België de toque blanche voor haar pure keuken. Drie jaar op een rij (2016-2017-2018) kreeg Khan een nominatie voor Beste Lady Chef van België. 

Voor deze cursus is een basiskennis van snijtechnieken vereist.  

Thais

Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lok.    
Cervo-Go De Panne Di 18:20 - 22:30

22/01/2019

21/05/2019 Keuken 1 Wachtlijst

Cursist aan het woord

Tom Vandenbussche leerkracht slagerij

Tom Vandenbussche leerkracht slagerij

“Mijn passie voor het slagersberoep ontdekte ik op zeer jonge leeftijd. Tijdens de jaren negentig startten mijn ouders een hobbyboerderij met hoevewinkel waar ze vlees van eigen kweek aanboden. Een goed stuk natuurlijk kwaliteitsvlees was erg gegeerd ten tijde van de hormonencrisis. Voor de versnijdingen deden ze beroep op een externe hoeveslachter. Op mijn 10de stond ik al gefascineerd aan zijn zijde mee te kijken. Op mijn 16de ging ik zelf als hoeveslachter aan de slag. Na mijn slagersopleiding begon ik op mijn 19de samen met mijn vrouw een eigen traiteurszaak.”

Lees meer ยป