Zoek opleidingenx

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Overzicht

Veganistisch koken

Duur opleiding: 40lt
Prijs: € 60,00
Cursusmateriaal: € 5,00
Verbruiksgoederen: € 90,00
Opleidingscheques: ja

Wil jij minder of geen dierlijke producten meer eten, uit ethische overtuigingen of omwille van gezondheidsredenen? Ben je lactose-intolerant? Wil je lekker bakken zonder gluten? Wil je minder koolhydraten eten en meer gezonde vetten?
In een reeks van 8 lessen leer je hoe je gezond veganistisch kunt koken. Je leert ook de link tussen onze Westerse leefwijze, bewerkt voedsel en het verhoogd risico op diabetes type 2, hart- en vaatziektes en auto-immuunziekten. En wat je er aan kunt doen! Langer en gezonder leven, dat is het doel.

Deze cursus vindt plaats om de twee weken. Op die manier heb je ruimschoots de tijd om de opgedane kennis en recepten ook nog eens thuis uit te proberen en je ervaring te delen.

We maken groen sapjes of smoothies, ontbijt, tussendoortjes, verrassende soepen en slaatjes, voedzame lichte maaltijden en digestieve zelfgemaakte kruidenthee’s. We eten zo veel mogelijk biologisch en met pure producten uit de natuurwinkel.
Één les gaat specifiek over fermenteren.

Je leert zélf alternatieven maken voor melk en zuivel en welke vleesvervangers het gezondste zijn. We koken met de seizoenen en je leert de belangrijkste voedingseigenschappen van elk groente, kruid en pseudo-graan.

Er komt ook theorie aan bod:

  • de link tussen voeding en welvaartsziektes zoals diabetes type 2, osteoporose, hart-en vaatziektes
  • wat zijn de macro- en micronutriënten?
  • de Ph-waarde en wat voedsel met een te lage Ph doet met je lichaam
  • Glycemische Index vergelijken van puur versus bewerkt voedsel.
  • basis anatomie van de spijsvertering en waarom een gezonde darmflora belangrijk is
  • waarom witte suiker en keukenzout in de natuurvoeding niet wordt gebruikt. En wat de alternatieven zijn. Wat als alternatief voor mensen met diabetes?
  • waarom we vet nodig hebben en wat gezonde vetten zijn. Wat is cholesterol en wat doet het voor ons lichaam. Wat gebeurt er als je te veel cholesterol hebt, hoe los je dat op?
  • voedingsmodellen bekijken: de schijf van 5, de voedselpiramide, de zandloper, etc
  • de kijk op vleesvervangers
  • lezen van voedingsetiketten en de belangrijkste additieven herkennen

Er kan momenteel niet ingeschreven worden voor deze cursus.
Je kunt wel ons interesseformulier invullen.

Interesse