Zoek opleidingenx

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Overzicht

Workshop natuurvoeding

Duur opleiding: 40lt
Prijs: € 60,00
Cursusmateriaal: € 5,00
Verbruiksgoederen: € 90,00
Opleidingscheques: ja

Gedurende 8 weken word je ondergedompeld in de geheimen van de 'natuurvoeding' en leer je gaandeweg om op een andere manier te koken. Koken vanuit de passie voor het product, maar tevens ook vanuit de wetenschap achter deze pure natuurlijke voeding. Je leert eten als een flexitariër: af en toe vlees of vis maar des te meer seizoensgebonden groenten en fruit, peulvruchten, noten, pitten en pseudo-granen. Haast onmerkbaar zal je geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen schrappen van je boodschappenlijstje. In ruil zal je evenwichtige en energievolle gerechten leren klaarmaken en ontdekken. Je leert experimenteren met ingrediënten, smaakmakers en specerijen zoals je nog nooit voorheen hebt gedaan. Maar bovenal zal je ontdekken hoe heerlijk lekker en verrassend die andere, gezonde, natuurlijke keuken toch kan zijn.

Deze cursus vindt plaats om de twee weken. Op die manier heb je ruimschoots de tijd om de opgedane kennis en recepten ook nog eens thuis uit te proberen en je ervaring te delen. We maken groene sapjes of smoothies, ontbijt, tussendoortjes, verrassende soepen en slaatjes, voedzame lichte maaltijden en digestieve zelfgemaakte kruidenthee’s. Één les gaat specifiek over fermenteren. We koken met de seizoenen en je leert de belangrijkste voedingseigenschappen van elk groente, kruid, vlees/vis/zuivel of graan.

Er komt ook theorie aan bod:

  • de link tussen voeding en welvaartsziektes zoals diabetes type 2, osteoporose, hart-en vaatziektes
  • wat zijn de macro- en micronutriënten?
  • de Ph-waarde en wat voedsel met een te lage Ph doet met je lichaam.
  • Glycemische Index vergelijken van puur versus bewerkt voedsel.
  • basis anatomie van de spijsvertering en waarom een gezonde darmflora belangrijk is
  • waarom witte suiker en keukenzout in de natuurvoeding niet wordt gebruikt. En wat de alternatieven zijn. Wat als alternatief voor mensen met diabetes?
  • waarom we vet nodig hebben en wat gezonde vetten zijn. Wat is cholesterol en wat doet het voor ons lichaam. Wat gebeurt er als je te veel cholesterol hebt, hoe los je dat op?
  • voedingsmodellen bekijken: de schijf van 5, de voedselpiramide, de zandloper, etc
  • de kijk op vleesvervangers
  • lezen van voedingsetiketten en de belangrijkste additieven herkennen

Er kan momenteel niet ingeschreven worden voor deze cursus.
Je kunt wel ons interesseformulier invullen.

Interesse