Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Over duurzaamheid, buikdansen en mode

Duurzame kledij is hot topic. Maar wat is dat nu juist ‘duurzame kleding’? Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens. Diervriendelijkheid, eerlijke mensenrechten, het gebruik van materialen die minder impact hebben en goede werkomstandigheden zijn daarbij belangrijke termen.

In Cervo-GO! focussen we ons op duurzame kleding met onze zeer populaire opleidingen mode. Na de afdeling Nederlands telt de modeafdeling het grootste aantal cursisten in ons centrum. Zo’n 509 cursisten komen wekelijks naar de modeateliers in Ieper, Poperinge, Diksmuide, Nieuwpoort en De Panne. De lessen worden overdag en ‘s avonds georganiseerd. Voor wie wekelijks naar de les komen geen optie is, bieden we zelfs online lessen om je eigen kledingstukken te leren maken.  In onze opleidingen leer je stap voor stap de nodige technieken om zelf kleding in elkaar te zetten en je wordt de naaimachine meester. Je wordt daarbij ondersteund en begeleid door een ervaren en enthousiaste leerkracht.  Onze opleidingen zijn voor alle niveaus en je maakt stukken volgens je eigen smaak en voorkeur. 

Zelf kleding maken geeft voldoening, verscherpt je identiteit en is duurzaam voor de planeet. Je eigen kleding maken is een stuk goedkoper. Omdat je zelf de stoffen koopt, heb je een veel betere kijk op wat het kledingstuk gaat kosten. Bovendien betaal je bij veel merken alleen maar voor de naam van de kleding, en dat valt bij eigen kleding maken weg. 

Nele Bouve volgt reeds 8 jaar naaiateliers in Cervo Ieper. De modelessen zijn voor haar een creatieve en duurzame uitlaatklep waar ze professioneel succes mee boekt. Nele is actief als professionele buikdanscoach en zaakvoerder bij Helleh Raqs Oriental Dance. Ze is actief in Ieper en Oostende.. “Buikdans doet je energie stromen en kan je blokkades healen.” In haar studio gaat ze samen met de deelnemers op zoek naar waar ze vast zitten en versterkt ze de elegantie en drive. “Met buikdans zorg je voor jezelf door op een natuurlijke manier te bewegen. Empowered met een krachtige houding heal je je lichaam.” Op de foto straalt Nele in, jawel, een zelfgemaakte tenue! “In de lessen mode kan ik dingen maken die niet in de winkel te koop zijn. Ik kan werken met duurzame kant en zijde. Als ik in de winkel kijk, vind ik niet wat ik zoek in de stof die ik wens. Dat is het mooie aan de modeateliers, ik krijg professionele begeleiding om mijn eigen creativiteit de vrije loop te laten gaan. In de lessen word je bediend op jouw niveau en je maakt wat jij mooi vindt.  Naast buikdansoutfits maak ik ook casual stukken. Ik ben nu volop bezig aan een Chanel jasje en bijhorend rokje. ” 

Vanaf september starten er tal van nieuwe modeateliers in Nieuwpoort, Diksmuide, De Panne, Ieper en Poperinge. Er starten ook online thuiscursussen op verschillende niveaus. Vanaf 15 mei staat het nieuwe opleidingsaanbod voor september ‘23 op onze website www.cervogo.be en kan je online inschrijven.

Alle info over Helleh Raqs vind je via deze link https://www.hellehraqs.be/lessenreeks