Techniek

Auto

Heb je een passie voor auto's? De snelheid, pk's en mooie carrosserie spreken tot ieders verbeelding. Wie graag sleutelt aan auto's en van zijn passie zijn beroep wil maken, zit goed met onze opleidingen.

Tegelzetter en metselaar

Goede vaklui zijn erg gegeerd! Dankzij de vele innovaties in de bouwsector en de stijgende concurrentie, kan je jezelf door kwaliteit en vakmanschap onderscheiden! Jouw vakkennis, gecombineerd met respect voor het milieu en aandacht voor ecologie, zorgen dat je een mooie carrière tegemoet gaat!

(Elektrische) Fietshersteller

Fietsen zijn aan een echte revival bezig. Voor goed opgeleide fietsherstellers is er dus een mooie toekomst weggelegd op de arbeidsmarkt. Wie wil starten als fietsenhersteller in hoofd- of bijberoep, of wie gewoon wil kennismaken met dit technisch laagdrempelig beroep,  kan zich inschrijven voor deze professionele opleiding. Deze cursus loodst u op een eenvoudige en praktijkgerichte manier door alle informatie, technieken en vaardigheden die een goede fietshersteller nodig heeft.

Elektricien

Elektriciteit is een complex maar boeiend vakgebied waarin veiligheid de rode draad vormt.  Wij leiden je op tot professioneel vakman.  Dit onder het verplichte veiligheidsaspect (AREI) uit het oog te verliezen uiteraard.

Schrijnwerker - meubelmaker

Borrel je van creatief talent en is hout jouw geliefd materiaal om gestalte te geven aan creaties? Wij geven professionele beroepsopleidingen schrijnwerk en meubelmakerij.  Ook liefhebbers die thuis zelf aan de slag willen met schrijnwerk en eigen meubels willen bouwen of restaureren kunnen bij ons terecht.  

Lasser: MIG/MAG - BMBE - TIG - Hoeklassen

De opleidingen lassen bij cvo Cervo-Go maken met een aanzienlijk aantal praktijkuren van jou een professionele lasser die instaat voor tal van hoogtechnologische lasactiviteiten

Tijdens de opleiding verwerf je de vaardigheden die je als lasser nodig hebt om aan de slag te gaan in alle takken van de metaalverwerkende industrie.

Metaal

De metaalsector is sterk vertegenwoordigd in de Westhoek.  Bovendien is ook de landbouw een sterke economische sector in de Westhoek.  Herstellingen aan de landbouwmachines van allerlei aard liggen heel vaak in het domein van de metaalbewerking, hetgeen de vraag naar metaalbewerkers met een breed curriculum (kennis van draaien, frezen, schaven, bankwerk, lassen, montage, snijden, plooien, ..) nog versterkt. Metaalbewerker is zowel een kwalitatief als kwantitatief knelpuntberoepen, omdat er een groot tekort is aan technisch geschoolden.  Voor wie werkzekerheid wil en als metaalbewerker aan de slag wil, is cvo Cervo-Go het opleidingscentrum bij uitstek.  Wij zijn het enige centrum voor volwassenenonderwijs in de Westhoek dat professionele opleiding metaalbewerking 'operator verspaning' aanbiedt.