Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Techniek

Auto

Velen onder ons hebben een passie voor auto's. De snelheid, pk's en mooie carrosserie spreken tot de verbeelding. Wie graag sleutelt aan auto's en van zijn passie zijn beroep wil maken, zit goed met deze opleiding.

Bouw

Goede vaklui zijn erg gegeerd! Dankzij de vele innovaties in de bouwsector en de stijgende concurrentie, kan u zich door kwaliteit en vakmanschap onderscheiden! Uw vakkennis, gecombineerd met respect voor het milieu en aandacht voor ecologie, zorgen dat u een mooie carrière tegemoet gaat!

(Elektrische) Fiets

Fietsen zijn aan een echte revival bezig. Voor goed opgeleide fietsherstellers is er dus een mooie toekomst weggelegd op de arbeidsmarkt. Wie wil starten als fietsenhersteller in hoofd- of bijberoep, of wie gewoon wil kennismaken met dit technisch laagdrempelig beroep,  kan zich inschrijven voor deze professionele opleiding. Deze cursus loodst u op een eenvoudige en praktijkgerichte manier door alle informatie, technieken en vaardigheden die een goede fietshersteller nodig heeft.

Elektriciteit

Beroep met toekomst!

ELEKTRICIEN 

Elektriciteit is een complex maar boeiend vakgebied waarin veiligheid de rode draad vormt.  Wij leiden je op tot professioneel vakman.  Dit onder het verplichte veiligheidsaspect (AREI) uit het oog te verliezen uiteraard.

Hout

Beroep met toekomst!

BINNENSCHRIJNWERKER - BUITENSCHRIJNWERKER - MEUBELMAKER

Borrelt u ook van creatief talent en is hout uw geliefd materiaal om gestalte te geven aan uw creaties?  Wij geven de professionele beroepsopleidingen Binnenschrijnwerker, Buitenschrijnwerker en Meubelmaker.  Ook liefhebbers die thuis zelf aan de slag willen met schrijnwerk en eigen meubels willen bouwen of restaureren kunnen bij ons terecht.  

* Enkel de opleidingen binnenschrijnwerker en meubelmaker komen in aanmerking voor het Tweedekansonderwijs en het behalen van een diploma secundair onderwijs. 

Lassen

Beroep met toekomst!

MIG/MAG-LASSER, BMBE-LASSER, TIG-LASSER, HOEKLASSER, CARROSSERIELASSER

De opleidingen lassen bij cvo Cervo-Go (BMBE-, MIG/MAG-, TIG-, carrosserie- en hoeklassen) maken met een aanzienlijk aantal praktijkuren van u een professionele lasser die instaat voor tal van hoogtechnologische lasactiviteiten.
Tijdens de opleiding verwerft u de vaardigheden die u als lasser nodig heeft om aan de slag te kunnen gaan in alle takken van de metaalverwerkende industrie (constructie, centrale verwarming, carrosserie ...).

Metaal

Wie 2 avonden per week les volgt, kan zijn certificaat van operator verspanner behalen in slechts 2 jaar tijd!

De metaalsector is sterk vertegenwoordigd in de Westhoek.  Bovendien is ook de landbouw een sterke economische sector in de Westhoek.  Herstellingen aan de landbouwmachines van allerlei aard liggen heel vaak in het domein van de metaalbewerking, hetgeen de vraag naar metaalbewerkers met een breed curriculum (kennis van draaien, frezen, schaven, bankwerk, lassen, montage, snijden, plooien, ..) nog versterkt.

Metaalbewerker is zowel een kwalitatief als kwantitatief knelpuntberoepen, omdat er een groot tekort is aan technisch geschoolden.  Voor wie werkzekerheid wil en als metaalbewerker aan de slag wil, is cvo Cervo-Go het opleidingscentrum bij uitstek.  Wij zijn het enige centrum voor volwassenenonderwijs in de Westhoek dat professionele opleiding metaalbewerking 'operator verspaning' aanbiedt.  

Cursist aan het woord

Steve Finaut

Steve Finaut

“De opleiding bouw geeft me de kans om bij de renovatie van mijn woning mijn eigen stempel te drukken. ”

Lees meer ยป