Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Nieuwsoverzicht

Onze ambitie is om iedere lerende een gepersonaliseerd traject te bieden op maat van zijn talenten en uitdagingen. We brengen mensen samen om hun ontwikkeling te delen met elkaar, aangepast aan ieders ritme.

28/02/2023

Directeur Evelyne De Spriet aan het woord op de opening van het nieuwe lasatelier op de campus Nieuwpoort

Vandaag stellen wij u ons gloednieuwe intergenerationele traininglab lassen en metaal voor. De 3 campusscholen, CVO Cervo-GO!, GO! atheneum Nieuwpoort en GO!DUO (school voor duaal leren) sloegen hiervoor de handen in elkaar vanuit een gedeelde visie op duaal en intergenerationeel leren, geruggensteund door GO! Scholengroep Inspira, de Provincie West-Vlaanderen en VDAB.

Lees verder
23/05/2022

Opleiding kinderbegeleider start op ma 04/09/2023 in Nieuwpoort. Schrijf je hier in voor een gratis infomoment!

Opleiding kinderbegeleider start op ma 04/09/2023 Schrijf je hier in voor een online infomoment!

Lees verder
19/05/2022

Moderne slagersopleidingen met 85% kans op tewerkstelling in jouw buurt!

Digitalisering en automatisering doen jobinhouden in sneltempo veranderen en competenties in sneltempo verouderen.
Om een duurzame loopbaan te kunnen garanderen, is het dan ook cruciaal dat werknemers van de toekomst opgeleid worden in ateliers uitgerust met infrastructuur en machines die het moderne hedendaagse bedrijf evenaren. Valorisatie van technologische en digitale innovaties is cruciaal voor duurzame economische groei en werkgelegenheid en vormt daarom een rode draad doorheen onze slagersopleidingen op de campus Diksmuide.

Lees verder
01/01/0001

Over duurzaamheid, buikdansen en mode

Duurzame kledij is hot topic. Maar wat is dat nu juist ‘duurzame kleding’? Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens. Diervriendelijkheid, eerlijke mensenrechten, het gebruik van materialen die minder impact hebben en goede werkomstandigheden zijn daarbij belangrijke termen.

Lees verder
01/01/0001

Cervo, Atheneum en Duo verbonden in gloednieuw traininglab lassen en metaalbewerking in Nieuwpoort

Het centrum voor volwassenenonderwijs CVO Cervo-GO!, GO! atheneum Nieuwpoort en GO! Duo, ruilden hun oude lasatelier op de campus in voor een gloednieuwe hypermoderne opleidingsvloer. Beide scholen sloegen de handen in elkaar vanuit een gedeelde visie op duaal en intergenerationeel leren, geruggensteund door GO! Scholengroep Inspira, Provincie West-Vlaanderen en VDAB.

Lees verder
01/01/0001

Onze opleiding reanimatie baby's en kinderen wordt erkend door Kind & Gezin

Cervo werd door Kind & Gezin erkend om ook voor levensreddend handelen een officieel attest te mogen uitdelen aan de cursisten uit de opleiding Kinderbegeleider. Kinderbegeleiders moeten om de 5 jaar een opleiding volgen over levensreddend handelen.

Lees verder
01/01/0001

Behaal nu je diploma secundair onderwijs! Start 11/09/2023 INFOMOMENTEN

Een diploma secundair onderwijs binnen handbereik in 1 jaar tijd? Dat kan met lessen in het centrum overdag of vanop je computer thuis! Je bepaalt zelf het lestempo.

Lees verder
01/01/0001

Westhoekambassadeurs willen het volwassenenonderwijs weer op de kaart zetten

cvo MIRAS, cvo Cervo-GO! en Ligo, Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek slaan de handen in elkaar om het levenslang en levensbreed leren te promoten in de Westhoek. Elk centrum stelde een medewerker aan als ambassadeur voor het volwassenenonderwijs in de Westhoek.

Lees verder
01/01/0001

Opleiding zorgkundige start op ma 04/09/2023 in Nieuwpoort. Schrijf je hier in voor een online infomoment!

Op maandag 4 september start de opleiding ‘zorgkunde’. De opleiding duurt 1 jaar in dagonderwijs.

Lees verder
01/01/0001

Aantal volwassenen die opleiding volgen ligt pak lager in Westhoek

Het aantal volwassenen die in de regio Westhoek in West-Vlaanderen een opleiding volgen ligt zeer laag tegenover het percentage in Vlaanderen en Europa. Dat blijkt uit cijfers die de provincie West-Vlaanderen dinsdag bekendmaakte. Ook het aanbod van volwassenenonderwijs in de regio is sterk gedaald. De provincie wil daarom acties op poten zetten om levenslang leren in de regio te stimuleren.
De Westhoek is de dunst bevolkte regio van de provincie West-Vlaanderen. Het aantal volwassenen die er een opleiding volgen ligt laag. Slechts 8,8 procent van de inwoners tussen 20 en 64 jaar volgt er een opleiding. In West-Vlaanderen is dat gemiddeld 10,5 procent, in Vlaanderen 11,9 procent en in Europa zelfs 15 procent.

Lees verder
01/01/0001

Kendra studeerde af en vond onmiddellijk werk als kinderbegeleider

Maak kennis met Kendra. Ze studeerde 3 maanden geleden af en kon onmiddellijk aan de slag op haar stageplaats.

Lees verder
01/01/0001

Bijlessen Frans voor leerlingen secundair onderwijs

Is Frans niet jouw sterkste vak op school? Kan je af en toe wel wat extra uitleg of oefening gebruiken? Dan helpen wij je graag weer op het juiste spoor!

Lees verder
01/01/0001

Levenslang leren voor zorg en kinderopvang

Met ons ruim opleidingsgamma voor de professional in de zorg en de kinderopvang helpen we jou om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied zodat jij kunt blijven groeien!

Lees verder
01/01/0001

Het juiste vlees in de kuip - over de samenwerking tussen Cervo en Colruyt

Colruyt Group en Cervo-GO Diksmuide, dat zijn twee handen op één buik. Voor haar opleidingen tot vleesbewerkers of slager-spekslagers krijgt de school toestellen in bruikleen. Achteraf kunnen de cursisten stagelopen – en vaak zelfs vast aan de slag – in de beenhouwerijen van Colruyt of bij Fine Food Meat.

Lees verder
01/01/0001

Nieuwe opleiding visfileerder in vismijn Nieuwpoort - “Visfileren is een kunst die langzaamaan verdwijnt”

In november lanceert cvo Cervo-Go! in samenwerking met de VDAB en stad Nieuwpoort een pilootproject. De opleiding ‘Visfileerder-visbewerker’ moet tegemoet komen aan de vraag naar visfileerders met talent in de buurt. De prachtig vernieuwde Vismijn in Nieuwpoort wordt de place-to-be. Wij spraken met leerkracht Guy Lambrecht om wat meer te weten te komen over deze opleiding.

Lees verder
01/01/0001

Combi Taal-en-leren zorgkundige

Anderstalig, maar zin om zorgkundige te worden?
Volg bij ons een combi-opleiding Nederlands-Zorgkundige en behaal jouw certificaat in 2 schooljaren.

Lees verder
01/01/0001

Combi werken-en-leren kinderbegeleider

We hebben met verschillende organisaties, steden en gemeenten samenwerkingen. Op die manier kan jij al vergoed worden tijdens jouw opleiding, of krijg je sneller een vast contract aangeboden na het behalen van jouw diploma.

Lees verder
01/01/0001

Combi Taal-en-leren kinderbegeleider

Anderstalig, maar zin om kinderbegeleider te worden? Volg bij ons een combi-opleiding Nederlands-kinderbegeleider en behaal jouw certificaat in 1 schooljaar.

Lees verder
01/01/0001

Combi werken-en-leren zorgkundige

Kom je niet in aanmerking om de opleiding zorgkundige te volgen via de VDAB? Wil je graag reeds een inkomen verwerven en jezelf omscholen tot zorgkundige?

Lees verder