Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Nieuwsoverzicht

Onze ambitie is om iedere lerende een gepersonaliseerd traject te bieden op maat van zijn talenten en uitdagingen. We brengen mensen samen om hun ontwikkeling te delen met elkaar, aangepast aan ieders ritme.

28/02/2023

Directeur Evelyne De Spriet aan het woord op de opening van het nieuwe lasatelier op de campus Nieuwpoort

Vandaag stellen wij u ons gloednieuwe intergenerationele traininglab lassen en metaal voor. De 3 campusscholen, CVO Cervo-GO!, GO! atheneum Nieuwpoort en GO!DUO (school voor duaal leren) sloegen hiervoor de handen in elkaar vanuit een gedeelde visie op duaal en intergenerationeel leren, geruggensteund door GO! Scholengroep Inspira, de Provincie West-Vlaanderen en VDAB.

Lees verder
23/05/2022

Opleiding kinderbegeleider start op ma 05/02/2024 in Nieuwpoort. Schrijf je hier in voor een gratis infomoment!

Opleiding kinderbegeleider start op ma 05/02/2024 Schrijf je hier in voor een infomoment!

Lees verder
19/05/2022

Moderne slagersopleidingen met 85% kans op tewerkstelling in jouw buurt!

Digitalisering en automatisering doen jobinhouden in sneltempo veranderen en competenties in sneltempo verouderen.
Om een duurzame loopbaan te kunnen garanderen, is het dan ook cruciaal dat werknemers van de toekomst opgeleid worden in ateliers uitgerust met infrastructuur en machines die het moderne hedendaagse bedrijf evenaren. Valorisatie van technologische en digitale innovaties is cruciaal voor duurzame economische groei en werkgelegenheid en vormt daarom een rode draad doorheen onze slagersopleidingen op de campus Diksmuide.

Lees verder
01/01/0001

Cursist zorgkundige Celine Blomme is ambassadeur voor het volwassenenonderwijs over heel Vlaanderen!

Minister Weyts trok een heuse som uit voor een communicatiecampagne voor het volwassenenonderwijs Vlaanderenbreed. Voor 12 thema’s werden campagnes gemaakt en er werd aan alle CVO’s gevraagd om op zoek te gaan naar kandidaten. Mevr. Celine Blomme, cursist zorgkundige 💊 bij Cervo-Go Nieuwpoort werd geselecteerd. Zij is nu 1 van de 12 ambassadeurs voor het volwassenenonderwijs. 🦹‍♀️

Lees verder
01/01/0001

Wist je dat… jouw opleidingstegoed klaarstaat in Mijn Burgerprofiel?

Dat tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen.

Lees verder
01/01/0001

Liselot over de stap naar een boeiende carrière als kinderbegeleider

"Het was een kort maar pittig traject, en zo de moeite waard! Je wordt op alle vlakken ondersteund door de docenten."

Lees verder
01/01/0001

Opleiding 'medewerker in de slagerij' start op ma 18/09/2023 in Diksmuide. Kom langs op de infodagen met gratis workshops!

Bezoek ons tijdens de infodagen in Ieper of Diksmuide en volg een gratis workshop om te proeven van het beroep.

Lees verder
01/01/0001

Nieuwe opleiding visfileerder in vismijn Nieuwpoort - “Visfileren is een kunst die langzaamaan verdwijnt”

In november lanceerde cvo Cervo-Go! in samenwerking met de VDAB en stad Nieuwpoort een pilootproject. Op 15 mei start de 2e opleiding. Onze opleiding ‘Visfileerder-visbewerker’ moet tegemoet komen aan de vraag naar visfileerders met talent in de buurt. De prachtig vernieuwde Vismijn in Nieuwpoort wordt de place-to-be. Wij spraken met leerkracht Guy Lambrecht om wat meer te weten te komen over deze opleiding.

Lees verder
01/01/0001

Over duurzaamheid, buikdansen en mode

Duurzame kledij is hot topic. Maar wat is dat nu juist ‘duurzame kleding’? Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens. Diervriendelijkheid, eerlijke mensenrechten, het gebruik van materialen die minder impact hebben en goede werkomstandigheden zijn daarbij belangrijke termen.

Lees verder
01/01/0001

Nieuw opleidingsaanbod september '23 vind je nu op deze website

Goed nieuws! We hebben heel wat nieuwe cursussen en opleidingen voor jullie in petto naast onze innovatieve klassiekers. Het nieuwe aanbod kan je nu raadplegen op deze website. Je kan online inschrijven of langskomen tijdens de openingsuren in De Panne, Sint-Elisabethlaan 6.

Lees verder
01/01/0001

Cervo, Atheneum en Duo verbonden in gloednieuw traininglab lassen en metaalbewerking in Nieuwpoort

Het centrum voor volwassenenonderwijs CVO Cervo-GO!, GO! atheneum Nieuwpoort en GO! Duo, ruilden hun oude lasatelier op de campus in voor een gloednieuwe hypermoderne opleidingsvloer. Beide scholen sloegen de handen in elkaar vanuit een gedeelde visie op duaal en intergenerationeel leren, geruggensteund door GO! Scholengroep Inspira, Provincie West-Vlaanderen en VDAB.

Lees verder
01/01/0001

Onze opleiding reanimatie baby's en kinderen wordt erkend door Kind & Gezin

Cervo werd door Kind & Gezin erkend om ook voor levensreddend handelen een officieel attest te mogen uitdelen aan de cursisten uit de opleiding Kinderbegeleider. Kinderbegeleiders moeten om de 5 jaar een opleiding volgen over levensreddend handelen.

Lees verder
01/01/0001

Behaal nu je diploma secundair onderwijs! Start vandaag nog!

Een diploma secundair onderwijs binnen handbereik in 1 jaar tijd? Dat kan met lessen in het centrum overdag of vanop je computer thuis! Je bepaalt zelf het lestempo.

Lees verder
01/01/0001

Westhoekambassadeurs willen het volwassenenonderwijs weer op de kaart zetten

cvo MIRAS, cvo Cervo-GO! en Ligo, Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek slaan de handen in elkaar om het levenslang en levensbreed leren te promoten in de Westhoek. Elk centrum stelde een medewerker aan als ambassadeur voor het volwassenenonderwijs in de Westhoek.

Lees verder
01/01/0001

Opleiding zorgkundige start op ma 05/02/2024 in Nieuwpoort. Schrijf je hier in voor een infomoment!

Op maandag 5 februari start de opleiding ‘zorgkunde’. De opleiding duurt 1 jaar in dagonderwijs.

Lees verder
01/01/0001

Aantal volwassenen die opleiding volgen ligt pak lager in Westhoek

Het aantal volwassenen die in de regio Westhoek in West-Vlaanderen een opleiding volgen ligt zeer laag tegenover het percentage in Vlaanderen en Europa. Dat blijkt uit cijfers die de provincie West-Vlaanderen dinsdag bekendmaakte. Ook het aanbod van volwassenenonderwijs in de regio is sterk gedaald. De provincie wil daarom acties op poten zetten om levenslang leren in de regio te stimuleren.
De Westhoek is de dunst bevolkte regio van de provincie West-Vlaanderen. Het aantal volwassenen die er een opleiding volgen ligt laag. Slechts 8,8 procent van de inwoners tussen 20 en 64 jaar volgt er een opleiding. In West-Vlaanderen is dat gemiddeld 10,5 procent, in Vlaanderen 11,9 procent en in Europa zelfs 15 procent.

Lees verder
01/01/0001

Kendra studeerde af en vond onmiddellijk werk als kinderbegeleider

Maak kennis met Kendra. Ze studeerde 3 maanden geleden af en kon onmiddellijk aan de slag op haar stageplaats.

Lees verder
01/01/0001

Bijlessen Frans voor leerlingen secundair onderwijs

Is Frans niet jouw sterkste vak op school? Kan je af en toe wel wat extra uitleg of oefening gebruiken? Dan helpen wij je graag weer op het juiste spoor!

Lees verder
01/01/0001

Levenslang leren voor zorg en kinderopvang

Met ons ruim opleidingsgamma voor de professional in de zorg en de kinderopvang helpen we jou om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied zodat jij kunt blijven groeien!

Lees verder
01/01/0001

Het juiste vlees in de kuip - over de samenwerking tussen Cervo en Colruyt

Colruyt Group en Cervo-GO Diksmuide, dat zijn twee handen op één buik. Voor haar opleidingen tot vleesbewerkers of slager-spekslagers krijgt de school toestellen in bruikleen. Achteraf kunnen de cursisten stagelopen – en vaak zelfs vast aan de slag – in de beenhouwerijen van Colruyt of bij Fine Food Meat.

Lees verder
01/01/0001

Combi Taal-en-leren zorgkundige

Anderstalig, maar zin om zorgkundige te worden?
Volg bij ons een combi-opleiding Nederlands-Zorgkundige en behaal jouw certificaat in 2 schooljaren.

Lees verder
01/01/0001

Combi werken-en-leren kinderbegeleider

We hebben met verschillende organisaties, steden en gemeenten samenwerkingen. Op die manier kan jij al vergoed worden tijdens jouw opleiding, of krijg je sneller een vast contract aangeboden na het behalen van jouw diploma.

Lees verder
01/01/0001

Combi Taal-en-leren kinderbegeleider

Anderstalig, maar zin om kinderbegeleider te worden? Volg bij ons een combi-opleiding Nederlands-kinderbegeleider en behaal jouw certificaat in 1 schooljaar.

Lees verder
01/01/0001

Combi werken-en-leren zorgkundige

Kom je niet in aanmerking om de opleiding zorgkundige te volgen via de VDAB? Wil je graag reeds een inkomen verwerven en jezelf omscholen tot zorgkundige?

Lees verder
01/01/0001

"Voor mij zijn lesgeven en slager één, beide zijn een beroep met passie", interview met coördinator slagerij Sandy Evrard

Ik ben Sandy Evrard, coördinator en leerkracht van de slagersopleidingen bij CVO Cervo-GO! Al heel wat jaren ben ik actief in de slagersschool in Diksmuide, waar ik net als mijn collega’s, Tom en Hein, nog elke dag vol passie toekomstige slagers, medewerkers in de slagerij en vleesbewerkers opleid. Onze slagersschool is een echt bedrijf. Volwassenenonderwijs en leerplichtonderwijs gaan hand in hand om samen een sterke school te zijn. Wij produceren voor onze eigen didactische winkel, maar we verzorgen ook het vlees voor zo’n 3.500 schoomaaltijden per week voor de Scholengroep Inspira. Voor de vleesbewerkers heeft het CVO een aparte uitsnijderij. Onder het toezicht van het FAVV versnijden wij het vlees dat terug in de winkels terecht komt.

Ons centrum, CVO Cervo-GO!, is een centrum voor volwassenenonderwijs gelegen in de Westhoek. In ons centrum staat de cursist centraal en willen we vooral inzetten op opleidingen op maat voor alle leeftijdsgroepen. We zetten eveneens ook sterk in op beroepsgerichte opleidingen, waaronder onze welgekende opleidingen vleesbewerker, medewerker in de slagerij en slager-spekslager. Vanover heel het land komen cursisten naar onze slagersopleidingen. Hier bij ons is er voor iedereen wat wils of zoals we zouden zeggen “voor ieders bek wat spek”. We organiseren trajecten in samenwerking met VDAB en begeleiden de cursisten naar werk.

Lees verder
01/01/0001

Studiedag palliatieve zorgen en dementie in samenwerking met WZC Dunecluze

In samenwerking met WZC Dunecluze organiseren we een studiedag voor zorgkundigen, verpleegkundigen, mantelzorgers en vrijwilligers omtrent 2 thema’s: palliatieve zorgen en dementie.

Deze 2 thema’s bevatten elk 2 workshops waarvoor je kan inschrijven (1 in de voormiddag en 1 in de namiddag).

Op het einde van deze studiedag ontvang je een bijscholingsattest uitgereikt door CVO Cervo.

Lees verder