Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Slagerij

Slagersopleidingen en traiteurspecialiteiten

Slagerijopleidingen

Vleesbewerker voltijdse dagopleiding met VDAB

Vleesbewerker voltijdse dagopleiding met VDAB

Wij leiden je op tot vleesbewerker in vleesverwerkend bedrijf.  Deze opleiding wordt versterkt met een cursus Nederlands (NT2) voor op de werkvloer.  

Omschrijving

Wij bieden deze opleiding voor werkzoekenden aan in samenwerking met VDAB.  De samenwerking resulteert in een voltijdse dagopleiding van 3 maanden.  Na afloop van de opleiding behaalt de cursist een VDAB-certificaat en een certificaat van cvo Cervo-Go erkend door het departement onderwijs en vorming.  Bovendien worden de afgestudeerden door de leerkracht/coördinator van cvo Cervo-Go na de stage toegeleid naar een vaste werkplek.  Samen met VDAB staan wij sterk voor werk. 

De opleiding Uitsnijder/uitbener bestaat uit 4 lesmodules en stage: 

 • Karkassen uitsnijden en versnijden (80lt)
 • Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden (80lt) 
 • Indien u slaagt voor deze eerste 2 modules, behaalt u reeds het certificaat van vleesbewerker. Om de versnijdingstechnieken nog te verfijnen en te verbeteren zodat u onmiddellijk in de vleesindustrie aan de slag kunt, breiden we deze basisopleiding uit met volgende modules:
 • Eenvoudige verwerking deelstukken (80lt)
 • Verwerking deelstukken en karkassen (80lt)
 • Stage slagerij (160lt)

Toelatingsvoorwaarden

 • U wordt medisch goedgekeurd na een medisch onderzoek en een TBC-test.
 • U bent gemotiveerd om de opleiding te volgen, bereid om in het beroep van vleesbewerker te willen werken, vacatures in dit beroep te aanvaarden en te werken onder de specifieke arbeidsomstandigheden die eigen zijn aan dit beroep en de vleesverwerkende nijverheid (rechtstaand werken, werken in lage temperaturen, vroege uren (starten tussen 03u en 08u), hygiënisch werken, persoonlijke hygiëne)
 • U kan dit bewijzen en motiveren in een gesprek.
 • U bent voldoende mobiel om zich te verplaatsen naar het opleidingscentrum (cvo Cervo-Go Diksmuide, Kaaskerkestraat 22) en naar uw toekomstige werkgever.

Praktisch

De opleiding wordt 2x per schooljaar georganiseerd. Voorafgaand aan een opleiding wordt telkens een infosessie georganiseerd. 
Duur: 480u - 12 weken (3 maanden) - incl. stage

Deze opleiding gaat door in de slagerijafdeling van cvo Cervo-Go Diksmuide en GO! Technisch Atheneum Diksmuide en in een bedrijf in de buurt. De opleiding duurt 12 weken. (elke dag van 8u00 tot 16u30).


Inschrijven

Deze opleiding is gratis voor niet-werkende werkzoekenden. Voor meer informatie over deze opleiding en inschrijvingkan je contact op nemen met opleidingscoördinator dhr. Sandy Evrard: 0472 955 465 of sandy@cervogo.be.   Je kunt niet inschrijven via deze website, enkel via telefonisch contact of email met de coördinator.

Voordat je kunt starten met deze opleiding moet je een basisuitrusting aan te kopen, dit om in orde te zijn met de veiligheid- en hygiënenormen.  De coördinator geeft je hierover meer info.   

Voor werkzoekenden wordt de uitrusting aangekocht door VDAB. 

Verder studeren?  

Na deze opleiding kan de cursist vrij kiezen om verdere opleiding te volgen tot slager-spekslager. Indien de opleiding slager-spekslager gecombineerd wordt met algemene vorming, kan de cursist een diploma secundair onderwijs behalen via het Tweedekansonderwijs bij cvo Cervo-Go.  Meer info vindt je op deze website bij 'Diploma secundair onderwijs'.

Getuigenis van een cursist

Klik hier voor de getuigenis van oud-cursist slagerij Mathias die aan de slag ging bij Dierendonck. 

Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Vleesbewerker - voltijdse dagopleiding met VDAB 480lt € 540 Meer info
Slager - spekslager - traiteur avondopleiding

Slager - spekslager - traiteur avondopleiding

Gedaan met stierlijke verveling op je bord. We goten het pure authentieke slagersvak in een rasechte opleiding die elke cursist doet watertanden. Onze vakexperts maken van jou een echte butcher zodat je een eigen smakenpalet van vleesproducten zelfstandig leert maken.

Omschrijving

In elke lessenreeks vertrekken we van puur, vers en smaakvol vlees van topkwaliteit van rund, varken, gevogelte lam, ... Je leert stukken versnijden, bereiden, personaliseren en proeven.
Op het einde van elke les kan je vrijblijvend je eigen producten aankopen in gewenste hoeveelheid aan democratische prijzen. 

Dragen van traiteurhemd verplicht: zelf voorzien of aankopen via de school €35.
Dragen van veiligheidsschoenen verplicht: zelf te voorzien.

De opleiding slager- spekslager bestaat uit 11 modules + stage. De opleiding bedraagt 1000 lestijden. Voor deze lessenreeks geven we de module 'Eenvoudige verwerking deelstukken'. 

Getuigenis van een cursist

Klik hier voor de getuigenis van oud-cursist slagerij Mathias die aan de slag ging bij Dierendonck. 

Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Slager - spekslager - traiteur avondopleiding 80lt € 120 Meer info
Slager-spekslager voltijdse dagopleiding met VDAB

Slager-spekslager voltijdse dagopleiding met VDAB

Bij ons leer je het slagersberoep van A tot Z. Daarnaast leer je alle skills om als succesvol traiteur aan de slag te gaan.

Omschrijving

Cvo Cervo-Go wil met haar vakkundige opleidingen slagerij volwassenen scholen tot slagers en verkopers die garant zullen staan voor kwaliteit, vakmanschap en service en die hun klanten zullen verwennen met het lekkerste vlees. Ook de regels op het gebied van veiligheid en hygiëne zijn strenger geworden. Al deze veranderingen zie je dan ook terug in de breedheid en de gevarieerdheid van onze opleiding.
Wij bieden deze opleiding voor werkzoekenden aan in samenwerking met VDAB. De samenwerking resulteert in een voltijdse dagopleiding van 10 maanden. Na afloop van de opleiding behaalt de cursist een VDAB-certificaat en een certificaat van cvo Cervo-Go erkend door het departement onderwijs en vorming. Bovendien worden de afgestudeerden door de leerkracht/coördinator van cvo Cervo-Go na de stage toegeleid naar een vaste werkplek. Samen met VDAB staan wij sterk voor werk. Wie nog geen diploma secundair onderwijs heeft kan de opleiding 'Slager-spekslager' combineren met de opleiding 'Algemene Vorming' en zo het diploma secundair onderwijs (A2) behalen.

Wat doet de slager? Klik hier een filmpje

Je leert:

 • Karkassen en deelstukken van rund, varken en gevolgelte uitbenen
 • Vlees, gevogelte en wild versnijden en bereiden
 • Vlees, gevogelte en wild panklaar maken
 • Vlees en bereidingen presenteren in de toonbank van onze winkel
 • Heerlijke eenvoudige traiteurgerechtjes maken
 • Traiteursspecialiteiten maken
 • Allerlei soorten smaakvolle charcuterie maken
 • Verkopen in onze echte slagerswinkel
 • Vlees aankopen bij de groothandel, controleren bij ontvangst, registereren, de voorraad van de slagerij beheren, ...


Stage


Er is een stage van 160u voorzien in de opleiding. Je kan je stage doen in een slagerij naar keuze. Wij helpen jou aan een leuke stageplaats waar jij je goed voelt.


Hoe langt duurt de opleiding?


De opleiding duurt 10 maanden, van september tot juni. Je volgt 5 dagen per week les in ons opleidingscentrum.


Ben je werkzoekende?

De opleiding is door de VDAB erkend als beroepsopleiding. Het inschrijvingsgeld en cursusgeld worden dan betaald door VDAB terwijl je een werkloosheidsuitkering krijgt. Samen met VDAB begeleiden we je naar werk.


Ben je niet ingeschreven als werkzoekende?


Dan kijken we samen met jou op welke kortingsmogelijkheden je recht hebt. Hou er rekening mee dat je naast de bedragen voor inschrijvingsgeld en verbruiksgoederen hierboven vermeld ook een basisuitrusting moet aankopen dit om in orde te zijn met de veiligheid- en hygiënenormen. Meer informatie over de basisuitrusting kan je navragen bij de opleidingscoördinator. 


Wil je een diploma secundair onderwijs behalen?Heb je nog geen diploma? Dan kan je de opleiding slager verlengen met een half jaar opleiding aanvullende algemene vorming in contact- of afstandsonderwijs. Daarna behaal je een officiëel diploma secundair onderwijs.


Getuigenis van een cursist

Klik hier voor de getuigenis van oud-cursist slagerij Mathias die aan de slag ging bij Dierendonck. 

Filmpje over de opleiding


Klik hier om een filmpje over de opleiding te bekijken.

Meer info?


Neem contact op met de opleidingscoördinator, dhr. Sandy Evrard, op het nummer 0475 56 62 97 of stuur een mailtje naar sandy@cervogo.be 


Onze partners


Vannieuwenhuyse NV, Colruyt, Delhaize, Meat & More, Renmans, Buurtslagers, Carrefour, Slachthuis Anderlecht, Adro, Bauwens Meat, BVBA Wane, Depuydt NV, Dhagrameat, Dierendonck Butchery, De Beauvoorder, De Kleine Bassin, Dekeyser Ossaer, Dela Fresh, Delavi, Spegelaere, Depover, Buyse Bart, Halal Brahim, Lavameat, Limousin, Markey Vleeshandel, Meco, Nieuwpoorts vleesbedrijf, Planquette, Sint Rita, Slachthuis Torhout, Van Der Steen/Cornelis, Viangro SA, Vleescentrale OS, Vleeswaren Michiels, Vlevia Group, Pure Meat, Westvlees, Wild Vermeersch, Slagerij Maertens, ...
Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Slager-spekslager voltijdse dagopleiding met VDAB 1000 lt € 900 Meer info