Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Pedicure

Word pedicure in 1 of 2 jaar tijd.
Nadien is er nog de mogelijkheid om een specialisatiejaar te volgen.

Specialisatiejaar: Bijzondere voetverzorgingstechnieken

Specialisatiejaar voor voetverzorgers

Specialisatiejaar voor voetverzorgers

Dit specialisatiejaar is bedoeld voor wie reeds over het certificaat van voetverzorger beschikt en zich wil omscholen tot 'zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger'.  Tijdens het specialisatiejaar komen bijzondere voetverzorgingstechnieken aan bod. Het specialisatiejaar loopt over 1 schooljaar en je komt wekelijks één keer naar de les. Daarna zetten we jouw reeds behaalde certificaat van voetverzorger om naar een certificaat van zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger. Met je certificaat van zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger kan je ook kan je ook je diploma secundair onderwijs behalen.  Je dient dan ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) te volgen bij ons.

Omschrijving

Het specialisatiejaar bijzondere voetverzorgingstechnieken (pedicure 3) loopt over 1 schooljaar met telkens 1 lesmoment per week.  Je kan dit specialisatiejaar pas aanvatten nadat je de opleiding voetverzorger (met de onderdelen pedicure 1 en 2) hebt afgewerkt. 

Na dit specialisatiejaar behaal je dan het certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.  Als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger sta je in voor het geven van een basisverzorging en een aanvullende verzorging bij pijn of ongemak bij gewone en risicovoeten. Je doet dit via allerlei technieken, producten en hulpmiddelen. Je behandelt voeten en bent ook een belangrijke schakel in de samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedisch schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg. Als gespecialiseerd voetverzorger zal je door een juiste verzorging pijn verminderen en vermijden. De gespecialiseerd voetverzorger beheert zijn praktijk op commercieel gebied. Hij handelt gericht om zijn cliënteel uit te bouwen en te behouden.  
Wie nog geen diploma secundair onderwijs heeft kan dit bij cvo Cervo-Go behalen door de opleiding Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger te combineren met de opleiding Algemene Vorming.  Voor meer info klik op Tweedekansonderwijs op deze website.  

Klik hier voor het structuurschema van de opleiding. 

Voor onze al opleidingen pedicure kan je betalen met Opleidingscheques en je kunt Vlaams Opleidingsverlof aanvragen.  Je kan ook betalen met de KMO-portefeuille. 

Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Pedicure 3 - Specialisatiejaar 160lt € 240 Meer info