Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Pedicure

Word pedicure in 1 of 2 jaar tijd.
Nadien is er nog de mogelijkheid om een specialisatiejaar te volgen.

Specialisatiejaar: Bijzondere voetverzorgingstechnieken

Specialisatiejaar bijzondere voetverzorgingstechnieken

Specialisatiejaar bijzondere voetverzorgingstechnieken

Wie zich nog verder wil verdiepen in pedicure kan na het slagen voor de opleiding voetverzorger een specialisatiejaar volgen waarin bijzondere voetverzorgingstechnieken aan bod komen. Dan behaal je het certificaat 'Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger'. Als je de opleiding voetverzorger samen met dit specialisatiejaar volgt, kan je via het Tweedekansonderwijs je diploma secundair onderwijs behalen.  Je dient dan ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) te volgen.

Omschrijving

Het specialisatiejaar bijzondere voetverzorgingstechnieken (pedicure 3) loopt over 1 schooljaar met telkens 1 lesmoment per week.  U kunt dit specialisatiejaar pas aanvatten nadat u de opleiding voetverzorger (met de onderdelen pedicure 1 en 2) hebt afgewerkt. 

Na dit specialisatiejaar behaalt u dan het certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.  Als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger staat u in voor het geven van een basisverzorging en een aanvullende verzorging bij pijn of ongemak bij gewone en risicovoeten. U doet dit via allerlei technieken, producten en hulpmiddelen. U behandelt voeten en bent ook een belangrijke schakel in de samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedisch schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg. Als gespecialiseerd voetverzorger zult u door een juiste verzorging pijn verminderen en vermijden. De gespecialiseerd voetverzorger beheert zijn praktijk op commercieel gebied. Hij handelt gericht om zijn cliënteel uit te bouwen en te behouden.  
Wie nog geen diploma secundair onderwijs heeft kan dit bij cvo Cervo-Go behalen door de opleiding Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger te combineren met de opleiding Algemene Vorming.  Voor meer info klik op Tweedekansonderwijs op deze website.  

Voor deze opleiding kunt u betalen met Opleidingscheques en Vlaams Opleidingsverlof aanvragen.  

Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Pedicure 3 - Specialisatiejaar 160lt € 240 Meer info