Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Techniek

Een passie voor techniek? Een geboren doe-het-zelver? Leer een vak op maat aan en ontdek hoe je als vakman zelf aan de slag kunt.

Elektriciteit voor de thuisklusser en de professional

Elektriciteit: het ABC

Elektriciteit: het ABC

De cursus ‘elektriciteit : het ABC’ is zowel bedoeld voor de professional als voor iedereen die thuis zelf aan de slag wil met elektriciteit. Die kapotte lamp moet dringend vervangen worden, de elektriciteit is uitgevallen, er zou een extra schakelaar moet geplaatst worden,… WAT NU??

Omschrijving

Je leert niet alleen de elektrische grootheden ( multimeters, eenheden en formules), maar ook het toepassen van elementaire schakelingen in een woning.  Lichtschakelingen, zowel met schakelaars als drukknoppen, parlofonie en videofonie maar ook het plaatsen en aansluiten van de nodige bekabeling voor uw thuisnetwerk. Dit alles heeft na het volgen van deze cursus nog weinig geheimen voor jou.

Tips en tricks voor het opsporen en oplossen van storingen worden eveneens aangeleerd. Het opstellen en uittekenen van een elektrisch plan voor de keuring, alsook het begrijpen van een keuringsverslag komen aan bod in deze cursus en dit allemaal met de nodige praktijk en noodzakelijkste theorie zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Dit alles gaat door in een toffe en ontspannen sfeer waar voldoende tijd en ruimte is voor vraag en antwoord.

Deze cursus valt onder de opleiding “Elektrotechnisch installateur” en bestaat uit volgende modules:

Aarding, teller, elektrisch bord (60lt) +
gevorderde schakelingen (80lt) +
montage en aansluiting verlichting (20lt)

Klik hier voor het structuurschema van de opleiding.

Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Elektriciteit : het A B C 160lt € 240 Meer info