Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Techniek

Een passie voor techniek? Een geboren doe-het-zelver? Leer een vak op maat aan en ontdek hoe je als vakman zelf aan de slag kunt.

Lassen

Constructielasser

Constructielasser

De opleidingen lassen bij cvo Cervo-Go maken met een aanzienlijk aantal praktijkuren van jou een professionele lasser die instaat voor tal van hoogtechnologische lasactiviteiten

Tijdens de opleiding verwerf je de vaardigheden die je als lasser nodig hebt om aan de slag te gaan in alle takken van de metaalverwerkende industrie. De opleiding constructielasser bestaat uit 4 niveaus.

Omschrijving

In de opleiding Constructielasser leert men hoeknaadverbindingen en plaatverbindingen lassen met het halfautomaat proces (massieve draad) en TIG-proces om een lasverbinding in constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan. Optioneel kan men ook met het BMBE-proces leren lassen (elektrodelassen). 

In principe wordt er met staal gewerkt, maar het kan ook met inox of aluminium. 

Er kan een (deel-)certificaatsupplement uitgereikt worden om te verduidelijken op welke materialen men heeft leren lassen.

Klik hier voor het structuurschema van de opleiding.
Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Niveau 1 (initiatie lassen met focus op halfautomaat) semester 1 80lt € 120 Meer info
Niveau 2 (Hoeknaadlassen verschillende posities - halfautomaat + TIG) 120lt € 180 Meer info
Niveau 3 (Hoeknaadlassen en TIG en plaatlassen halfautomaat - verschillende posities) 120 lt € 180 Meer info