Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleidingen Techniek

Een passie voor techniek? Een geboren doe-het-zelver? Leer een vak op maat aan en ontdek hoe je als vakman zelf aan de slag kunt.

Lassen

Constructielasser

Constructielasser

Sta klaar om jouw toekomst te lassen in het vuur van mogelijkheden! Ontdek onze dynamische lasopleiding in het volwassenenonderwijs, rechtstreeks in het hart van Nieuwpoort. Van beginners tot gevorderden, onze ervaren instructeurs begeleiden je doorheen de fijne kneepjes van het vak. Leer de kunst van precisie en vakmanschap, en bereid je voor op een boeiende carrière in de metaalbewerking. Schrijf je vandaag nog in en smeed je eigen pad naar succes in de wereld van lassen!

De opleidingen lassen bij cvo Cervo-Go maken met een aanzienlijk aantal praktijkuren van jou een professionele lasser die instaat voor tal van hoogtechnologische lasactiviteiten.

Tijdens de opleiding verwerf je de vaardigheden die je als lasser nodig hebt om aan de slag te gaan in alle takken van de metaalverwerkende industrie. De opleiding constructielasser bestaat uit 4 niveaus.

Omschrijving

In de opleiding Constructielasser leert men hoeknaadverbindingen en plaatverbindingen lassen met het halfautomaat proces (massieve draad) en TIG-proces om een lasverbinding in constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan. Optioneel kan men ook met het BMBE-proces leren lassen (elektrodelassen). 

In principe wordt er met staal gewerkt, maar het kan ook met inox of aluminium. 

Er kan een (deel-)certificaatsupplement uitgereikt worden om te verduidelijken op welke materialen men heeft leren lassen.

Klik hier voor het structuurschema van de opleiding.
Deze opleiding omvat volgende cursussen
Duur Prijs  
Niveau 1 (initiatie lassen met focus op halfautomaat) semester 1 80lt € 120 Meer info
Niveau 2 (Hoeknaadlassen verschillende posities - halfautomaat + TIG) 120lt € 180 Meer info
Niveau 3 (Hoeknaadlassen en TIG en plaatlassen halfautomaat - verschillende posities) 120 lt € 180 Meer info