Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Meubelmaker

Meubelmaker niveau 2A

Meubelmaker niveau 2A

De cursus ‘Meubelmaker niveau 2A’ is de tweede module (cursus) uit de opleiding Meubelmaker.  Je kunt deze module ook los van de totale opleiding volgen. In niveau 2 worden de modules “Vervaardiging interieurelementen en plaatmateriaal” 120 lestijden en  "Werkvoorbereiding houtbewerking" 40 lestijden, behandeld. 

In deze module leert de cursist enkelvoudige vrijstaande interieurelementen vervaardigen zoals een bureauelement, dressoir, schoenkast, tafel … Hierbij wordt vertrokken vanuit een vrijstaand element hetwelke niet in relatie staat met andere delen of gehelen. Deze elementen worden overwegend vervaardigd uit plaatmateriaal (hpl, melamine, fineer …), de verschillende soorten plaatmateriaal, beslag en afwerkingsvormen kunnen hierbij aan bod komen. De nadruk wordt gelegd op het vervaardigen, het samenstellen en het afwerken van het element. De cursist leert hierbij zijn eigen werkzaamheden te plannen, en een logische werkvolgorde aan te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met de actuele vereisten, waar oog voor kwaliteit en een degelijke afwerking centraal staan. Er wordt veel aandacht geschonken aan de veiligheid, gezondheid, hygiëne, transport en opslag van goederen alsook het welzijn en de kwaliteit.

Tijdens de praktijkgericht opleiding Meubelmaker verwerf je de vaardigheden waarover een meubelmaker moet beschikken.  Je krijgt eveneens een gedegen theoretische kennis met aandacht voor een goede keuze van materiaal, gereedschap, machines en planlezen.  Onze docent is actief in het beroepenveld en heeft jarenlange ervaring.  Hij geeft je tips en tricks mee en brengt je op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen in het werkveld.  Hij leert jou de knepen van het vak.  

Je leert de eigen werkzaamheden en grondstoffen voorbereiden, in- en omstellen van machines, bewerken, vergaren, afwerken, afmonteren van onderdelen, teneinde kasten, tafels, stoelen, karkassen voor zitmeubelen, bureaus, bedden, … in massief hout en/of plaatmateriaal aan de hand van een werkopdracht te vervaardigen.

De opleiding is afgeleid van de erkende beroepskwalificatie Meubelmaker (2014)/  De beroepskwalificatie is ingeschaald op niveau 3 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. 

Met het certificaat van Meubelmaker, erkend door het Departement Onderwijs en Vorming kan je terecht voor een job in de privé-sector of in openbare instellingen.

Indien u deze opleiding met de opleiding Algemene Vorming combineert, behaalt u het DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS via het TWEEDEKANSONDERWIJS bij cvo Cervo-Go (diploma secundair onderwijs erkend door het Departement Onderwijs en Vorming).  Kijk verder op deze website bij 'Diploma secundair onderwijs' voor meer info.  

Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 160lt
Prijs € 240
Cursusmateriaal- en/of ondersteunend lesmateriaal € 15
Verbruiksgoederen € 95
Opleidingscheques Ja
Tweedekansonderwijs Ja
Voorkennis vereist Schrijnwerker niveau 1 (160lt)
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven
Vestiging:Cervo-Go De Panne Dag: Dinsdag
Tijdstip: 18:10 - 22:30
Van:

10/09/2024

Tot: 27/05/2025 Lokaal: Houtatelier
Afstandsonderwijs:nee Inschrijven
Vestiging:Cervo-Go Gistel Dag: Maandag
Tijdstip: 18:10 - 22:30
Van:

9/09/2024

Tot: 26/05/2025 Lokaal: Houtatelier
Afstandsonderwijs:nee Inschrijven
Vestiging:Cervo-Go Gistel Dag: Woensdag
Tijdstip: 18:10 - 22:30
Van:

11/09/2024

Tot: 28/05/2025 Lokaal: Houtatelier
Afstandsonderwijs:nee Info Inschrijven