Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Training voor digitaal veerkrachtige leerkrachten

Excel 1@home

Excel 1@home

Deze cursus gaat door in 100% afstandsonderwijs via Google Classroom. Je bepaalt zelf het lestempo.

Excel is een mooie tool in je Office-gereedschapskoffer. Je kunt er erg veel mee, zeker als je je er wat verder in hebt verdiept. Eerst een goede raad. Als je Excel nodig hebt voor je werk, dan moet je eigenlijk wel een cursus volgen om zicht te krijgen op wat het programma allemaal kan, want er zijn zoveel mogelijkheden om met Excel snel en efficiënt te leren werken die anders onbenut blijven.  

Excel is een 'spreadsheetprogramma' of in het Nederlands een rekenblad. Je gebruikt het om makkelijk dingen te ordenen en uit te rekenen.   Met Excel heb je dus geen rekenmachine en kladblaadje meer nodig om bv. de boekhouding te doen.  Maar om de dingen gemakkelijk te leren berekenen, moet je bepaalde formules in het rekenblad kunnen steken, en dat gaan we je aanleren in de cursus.  In de cursus Excel leer je cijfermateriaal ordelijk in tabellen of grafisch weergeven, werken met handige formules, databanken en de ALS-functie, ...  In de lessen besteden we ook aandacht aan het beveiligen van gegevens, tegen misbruik door derden. Een beetje inzicht in rekenkundige bewerkingen is wel nodig voor deze cursus, maar je hoeft zeker geen rekenwonder te zijn!

Op het einde van de lessenreeks kan je een grote diversiteit aan bewerkingen op efficiënte wijze uitvoeren. Je kan ook zelfstandig eenvoudige rekenbladen maak (bijvoorbeeld voor bedrijfsadministratieve doeleinden): het bijhouden van klantenbestand, een factuur opmaken, een werkregeling uitwerken, grafieken en modellen maken (bijvoorbeeld voor het presenteren van de jaarcijfers), etc.

Wij leren je alle werkvereenvoudigende en tijdsbesparende mogelijkheden die het programma te bieden heeft.

Je kan voor deze cursus inschrijven tot eind februari!! 

Daarnaast werk je volledig op je eigen tempo. Wanneer je vroeger klaar bent dan de einddatum kan je je certificaat reeds ontvangen! 
Op die manier kan je eigenlijk reeds starten met excel 2@ home nadat je deel 1 hebt afgewerkt en dit in hetzelfde schooljaar. 

De officiële benaming van deze cursus is 'Cijfergegevens verwerken'.  

Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 60lt
Prijs € 90
Cursusmateriaal- en/of ondersteunend lesmateriaal € 5
Opleidingscheques Ja
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven

11/09/2023
instappen tot
24/02/2024

1/06/2024 ja Wachtlijst