Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger in 2 jaar

Pedicure 2

Pedicure 2

De module Pedicure 2 bestaat uit 3 onderdelen:

Aanvullende technologie voetverzorging (60lt), Aanvullende voet- en nagelverzorging (60lt), Bijzondere voetverzorgingstechnieken (40lt)

Wat komt er aan bod:

1. Aanvullende technologie voetverzorging (60 lestijden)

In deze module leert een behandelingsplan opmaken voor het uitvoeren van een volledige voetverzorging. Hij leert ook de verschillende mogelijkheden voor het uitvoeren van een voetverzorging, met en zonder apparaten, op basis van kennis over de voet, voetanomalieën, lichaamsstelsels, fysiologie, producten, farmaceutische hulpmiddelen en materialen. Hij verwerft de kennis over de veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften mbt de voetverzorging.

2. Aanvullende voet- en nagelverzorging (60 lestijden)

In deze module leert u een behandelingsplan opmaken en het zelfstandig uitvoeren van een aangepaste verzorging bij klanten. Hij leert ook de behandeling aanpassen aan de invloeden op de voet. Communicatievaardigheden en deontologie worden met het oog op het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden uitgelegd.

3. Bijzondere voetverzorgingstechnieken (40lt)

In deze module leert u de cursist verbanden en specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader voetverzorging. Hij leert ook de behandeling aanpassen. Communicatievaardigheden en deontologie worden in het kader van het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden nauwgezet.

Vanaf het tweede deel van het jaar pedicure (1jarige opleiding) koop je zelf een freestoestel aan. De prijs hiervoor is variabel. De leraar zal tijdens de les alle info geven hieromtrent. 

Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 160lt
Prijs € 240
Cursusmateriaal- en/of ondersteunend lesmateriaal € 10
Verbruiksgoederen € 55
Opleidingscheques Ja
Tweedekansonderwijs Ja
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven
Cervo-Go Ieper Maandag
Donderdag
13:20 - 17:30
13:20 - 17:30

20/01/2025

29/05/2025 Schoonheidsverzorging
Schoonheidsverzorging
nee Inschrijven