Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Koken

Ontdek de Kunst van Traiteurspecialiteiten - Een Cursus voor Fijnproevers

Ontdek de Kunst van Traiteurspecialiteiten - Een Cursus voor Fijnproevers
Welkom bij onze exclusieve cursus over traiteurspecialiteiten voor hobbykoks!
Deze unieke ervaring is ontworpen voor culinaire avonturiers en fijnproevers die hun kookvaardigheden willen uitbreiden en de geheimen willen ontdekken achter heerlijke en verfijnde traiteursgerechten. Onze cursus biedt je een uitgelezen kans om je onder te dompelen in de kunst van het bereiden van specialiteiten. Aan elk gerechtje wordt een degustatie gekoppeld en je krijgt de kans om na de les de bereide traiteurspecialiteiten aan te kopen.

De lessen worden gegeven in onze professionele traiteur-en slagerijschool in Diksmuide. Onze docent zal je de knepen van het vak leren.

De cursus begint met een verkenning van de basistechnieken die essentieel zijn in de wereld van traiteurspecialiteiten. Je leert de kunst van het snijden, fileren, portioneren en presenteren van diverse ingrediënten. Daarnaast besteden we aandacht aan het selecteren van de beste kwaliteitsingrediënten en het begrijpen van hun smaakprofielen om de beste resultaten te bereiken.

Je leert teppanyaki, gourmet, fondue en tapasplanken maken. We gaan aan de slag met carpaccio, vitello tonnato, … Je leert pâté en rillette maken. Verschillende mousses en tapenades komen aan bod. We bereiden gerechtjes, speciale slaatjes en warme en koude hapjes, zoals zakouski’s en mini-pizza’s met tal van smaken, …

Ontdek de geheime sauzen, marinades en kruidenmengsels die gerechten transformeren tot ware culinaire meesterwerken!

Een essentieel onderdeel van traiteurspecialiteiten is de kunst van de presentatie. In deze module leer je hoe je gerechten op een verfijnde en esthetisch aantrekkelijke manier kunt presenteren. Je leert garnituren maken van groenten en fruit. Je leert hoe je je gerechten visueel aantrekkelijk kunt maken en een onvergetelijke indruk kunt achterlaten op je gasten.

Na deze cursus weet je perfect hoe je je gasten kunt verrassen met een ruim arsenaal aan traiteurspecialiteiten.

Smakelijk!

Graag een paar veiligheidsschoenen voorzien, een petje, haarnetje of koksmuts, en een koks- of slagersschort.

Hou er rekening mee dat het fris is in de slagerij: een extra trui of body warmer voor onder de koks- of slagersschort is geen overbodige luxe!

De officiële benaming van deze cursus is 'Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten' (40lt) + 'Eenvoudige nagerechten' (40lt) uit het opleidingsprofiel 'Hulpkok'.
Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 80lt
Prijs € 120
Cursusmateriaal- en/of ondersteunend lesmateriaal € 10
Opleidingscheques Ja
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven
Cervo-Go Diksmuide Dinsdag
18:20 - 22:30

10/09/2024

14/01/2025 Slagerij
nee Info Inschrijven