Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Vraag en Antwoord

We weten dat leren op het kruispunt van verschillende domeinen zit, we zoeken actief bondgenoten zodat we onze doelen optimaal kunnen verwezenlijken in een gefragementeerd landschap.

Hoe schrijf je in?

Je kan steeds online inschrijven en betalen via deze website. Tijdens de kantooruren helpen we je ook graag verder aan onze infobalie in De Panne, Sint-Elisabethlaan 6 of op het nummer 058 41 51 61. Je kan ook een mailtje sturen naar info@cervogo.be

Vanaf welke leeftijd kan je les volgen?

Om toegelaten te worden tot een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs, moet je voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat je op het ogenblik van je inschrijving 16 jaar bent of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd. Je hoeft geen studiebewijzen voor te leggen. Wie jonger is, kan enkel de lessen volgen onder begeleiding van een ouder en dit uitsluitend mits toestemming van de centrumdirecteur. Wie jonger is dan 15 jaar kan enkel ingeschreven zijn als vrije leerling, dit betekent dat je geen diploma of certificaat kunt behalen. Zowel de begeleidende ouder als de minderjarige dienen het volledige inschrijvingsgeld te betalen alsook de vergoedingen voor het cursusmateriaal en de verbruiksgoederen. 

Wanneer vallen de schoolvakanties?

1. Herfstvakantie : van maandag 30/10/23 t/m zondag 05/11/23 2. Kerstvakantie: van maandag 25/12/23 t/m zondag 07/01/24 3. Krokusvakantie: van maandag 12/02/24 t/m zondag 18/02/24 4. Paasvakantie: van maandag 01/04/24 t/m zondag 14/04/24 Bijkomende verlofdagen: - zaterdag 11/11/22 - woensdag 01/05/24 - donderdag 09/05/24 - vrijdag 10/05/24 - maandag 20/05/24 - dinsdag 21/05/24 (facultatieve dag)

Hoe verloopt de evaluatie?

Het evaluatiereglement kan je nalezen in het centrumreglement. Het centrumreglement vind je terug helemaal onderaan de homepage.

Waar vind je het openleercentrum?

Een openleercentrum is een plaats met specifieke leermiddelen, waar ingeschreven cursisten zelfstandig, op hun eigen tempo en op hun eigen niveau kunnen werken en oefenen, al dan niet onder begeleiding. Iedereen die les volgt kan in het openleercentrum in De Panne (Sint-Elisabethlaan 6) terecht om op eigen initiatief de geziene leerstof in te oefenen. Maak hiervoor een afspraak via info@cervogo.be Specifiek voor de opleiding zorgkundige is er een openleercentrum in Nieuwpoort. Wie specifieke begeleiding wenst kan bij de trajectbegeleider terecht, die begeleiding geeft in ‘leren leren’. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden met de trajectbegeleider, dit kan via nt2@cervogo.be voor NT2 zorg@cervogo.be voor zorgkundige tko@cervogo.be voor tweedekansonderwijs en via de leerkracht voor alle andere opleidingen

Hulp nodig bij je studie(keuze)?

Vanuit het zorgbeleid opteert Cervo-GO! ervoor om elke cursist kansen te bieden op een optimale ontwikkeling die gedifferentieerd is naar ieders talent en competenties. Deze extra dienstverlening is gratis en staat open voor alle cursisten van ons centrum. Je kunt hiervoor bij de studietrajectbegeleider terecht. Dit is wat de trajectbegeleider voor jou kan doen: - Uitgebreide informatie over het opleidingsaanbod - Studiekeuzebegeleiding - Aanvragen van studieduurverkorting/indienen van vrijstellingsdossiers - Opstellen van individuele trajecten - Informatie en ondersteuning in geval van functiebeperking * Maak een afspraak met de studietrajectbegeleider via info@cervogo.be of bel 058 41 51 61.