Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Meubelmaker

Meubelmaker niveau 2B

Meubelmaker niveau 2B

De cursus ‘Meubelmaker niveau 2B’ is de derde module (cursus) uit de opleiding Meubelmaker.  Je kunt deze module ook los van de totale opleiding volgen . In niveau 3 wordt de module “Vervaardiging tafels, zitmeubelen en bedden” 160 lestijden, behandeld. 

In deze module leert de cursist tafels, zitmeubelen en bedden te vervaardigen. Bij het vervaardigen van tafels, zitmeubelen en bedden staan de specifieke ergonomie en verhouding hiervan centraal. Deze elementen kunnen worden vervaardigd uit massief hout of een combinatie van massief en plaatmateriaal. De eigenschappen van de verschillende materialen en houtsoorten worden in functie van hun doel hierbij besproken. De cursisten werken in deze module aan concrete projecten: voorbereiden, plannen, vervaardigen, samenstellen en afwerken met een logische volgorde van bewerkingen komen hierbij aan bod. Hierbij wordt rekening gehouden met een moderne werkwijze, waar oog voor kwaliteit en een degelijke afwerking centraal staan. In dit kader wordt het project, volgens hedendaagse vormgeving en met nadruk op de soorten beslagen die specifiek bedoeld zijn voor tafels, zitmeubelen en bedden uitgewerkt.

Tijdens de praktijkgericht opleiding ‘Meubelmaker’ verwerf je de vaardigheden waarover een meubelmaker moet beschikken.  Je krijgt eveneens een gedegen theoretische kennis met aandacht voor een goede keuze van materiaal, gereedschap, machines en planlezen.  Onze docent is actief in het beroepenveld en heeft jarenlange ervaring.  Hij geeft je tips en tricks mee en brengt je op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen in het werkveld.  Hij leert jou de knepen van het vak. 

Je leert de eigen werkzaamheden en grondstoffen voorbereiden, in- en omstellen van machines, bewerken, vergaren, afwerken, afmonteren van onderdelen, teneinde kasten, tafels, stoelen, karkassen voor zitmeubelen, bureaus, bedden, … in massief hout en/of plaatmateriaal aan de hand van een werkopdracht te vervaardigen.

De opleiding is afgeleid van de erkende beroepskwalificatie Meubelmaker (2014)/  De beroepskwalificatie is ingeschaald op niveau 3 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. 

Met het certificaat van Meubelmaker, erkend door het Departement Onderwijs en Vorming kunt u terecht voor een job in de privé-sector of in openbare instellingen.

Indien je deze opleiding met de opleiding Algemene Vorming combineert, behaal je het DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS via het TWEEDEKANSONDERWIJS bij cvo Cervo-Go (diploma secundair onderwijs erkend door het Departement Onderwijs en Vorming).  Kijk verder op deze website bij 'Diploma secundair onderwijs' voor meer info.  

 

Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 160lt
Prijs € 240
Cursusmateriaal- en/of ondersteunend lesmateriaal € 15
Verbruiksgoederen € 95
Opleidingscheques Ja
Tweedekansonderwijs Ja
Voorkennis vereist Schrijnwerker niveau 1 (160lt)
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven
Vestiging:Cervo-Go De Panne Dag: Dinsdag
Tijdstip: 18:10 - 22:30
Van:

10/09/2024

Tot: 27/05/2025 Lokaal: Houtatelier
Afstandsonderwijs:nee Inschrijven
Vestiging:Cervo-Go Gistel Dag: Maandag
Tijdstip: 18:10 - 22:30
Van:

9/09/2024

Tot: 26/05/2025 Lokaal: Houtatelier
Afstandsonderwijs:nee Inschrijven
Vestiging:Cervo-Go Gistel Dag: Woensdag
Tijdstip: 18:10 - 22:30
Van:

11/09/2024

Tot: 28/05/2025 Lokaal: Houtatelier
Afstandsonderwijs:nee Inschrijven