Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

Opleiding ICT & Administratie

ICT en administratie (diplomagericht)

ICT en administratie (diplomagericht)

ICT en administratie via afstandsonderwijs of via begeleid zelfstandig leren op school. 

In deze opleiding leer je alle ICT-vaardigheden voor administratieve toepassingen.

Je kan de opleiding ‘ICT en administratie’ volledig via afstandsonderwijs volgen maar je kan er ook voor kiezen om deze opleiding via ‘Begeleid zelfstandig leren op school in De Panne’ te volgen.  

Kies je er voor om deze opleiding volledig via afstandsonderwijs te volgen dan werk je thuis de leerpaden af tegen de vooropgestelde deadline.  Je kiest dus zelf wanneer je aan deze leerpaden werkt, je zorgt enkel dat de taken ingediend zijn tegen de vooropgestelde deadline.   Je moet slechts 3 keer naar school komen om de eindevaluaties af te leggen. 

Ook kan je, indien gewenst,  op dinsdag- en donderdagnamiddag op school terecht voor extra hulp of ondersteuning of je kan ook een afspraak boeken om extra hulp te krijgen via Google Meet.

Volg je deze opleiding via ‘Begeleid zelfstandig leren op school in De Panne’  dan volg je de vakken van het afstandsonderwijs maar je werkt  hiervoor op dinsdag- en donderdagnamiddag op school (onder begeleiding van de leerkracht) aan de leerpaden.  De leerkracht ondersteunt je ook bij vragen of problemen. Er wordt dus niet ‘klassikaal’ lesgegeven

Je leert vlot werken met de belangrijkste programma’s uit het Office pakket zoals Word,   PowerPoint,  Excel,  Access en Outlook.  Je leert je bestanden zowel online als offline vlot organiseren (en duidelijke structuur aan te brengen) en je leert vlot werken met handige internettoepassingen

In slechts 1 schooljaar leer je de knepen van office organisatie die absoluut nodig zijn voor een efficiënt administratief beheer in een goed georganiseerde werkplek.

Aangezien deze opleiding heel wat administratieve vaardigheden aanleert, kan je met dit diploma een waaier aan verschillende administratieve jobs uitoefenen.

Het is ook een ideale opleiding om te volgen indien je graag verder zou studeren.

Instappen voor deze opleiding kan enkel in september.

De opleiding duurt 1 schooljaar. Nadien behaal je het certificaat van ‘ICT en administratie’.

In combinatie met de ‘Aanvullende algemene vorming’ levert dit certificaat ook het ‘diploma secundair onderwijs’ (A2) op.

Klik hier voor de infobrochure van de opleiding ICT en administratie

 

Link naar formulier om meer info te vragen via vrijblijvend intakegesprek

Deze opleiding omvat:
Duur opleiding 780 lestijden
Prijs € 480
Cursusmateriaal- en/of ondersteunend lesmateriaal € 20
Opleidingscheques Ja
Tweedekansonderwijs Ja
Lesdata
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Lokaal Afstandsonderwijs Meer info Inschrijven
Cervo-Go De Panne

11/09/2023

28/05/2024 ja Inschrijven