Zoek opleidingen

Thema
Vestiging
Opleidingsdagen
Voorkennis
Duur van de opleiding

Computer

ICT en administratie

Behaal nu uw diploma secundair onderwijs in 1 jaar tijd!

Beroep met toekomst!

Wordt u de nieuwe creatieve duizendpoot op het gebied van ICT en administratie waar zoveel ondernemingen naar op zoek zijn?  Dan is de opleiding ICT en administratie de absolute springplank voor een uitdagende job als office assitant of beleidsmedewerker.  In deze opleiding leert u de nodige organisatorische- en ICT-skills waarmee u in zowat elk bedrijf aan de slag kunt.  Op een praktijkgerichte en boeiende manier leren wij u de knepen van het vak en dit in slechts 1 schooljaar tijd.  Indien u de opleiding ICT en administratie combineert met de opleiding algemene vorming, behaalt u nog in hetzelfde schooljaar uw diploma secundair onderwijs.  

Algemene basiskennis

Hoe meer onze maatschappij afhankelijk wordt van computers, hoe meer nood er is aan onderlegde computertechneuten. De opleiding gebruik en onderhoud PC bestaat uit diverse modules:

  • Aan de slag met PC & Internet
  • Windows 10/EHBO
  • Leren werken met de MAC
  • Creatief en alledaags computergebruik
  • Informatica voor de HORECA
  • Cloud en gratis Apps

Tablets - iPads en Smartphone

Je bent eigenaar van een smartphone en een tablet. Je wenst volop gebruik van te maken van deze nieuwste aanwinst. Je wil dit apparatuur volledig op elkaar en op je eigen leefwereld af stemmen.
Je wil “bij-blijven” in de wereld van digitale communicatie en applicaties. Alle aspecten van digitale communicatie en synchronisatie komen ook in deze cursus aan bod.

Apple

De cursus Apple focust vooral op het gebruik van het Mac besturingssysteem. Degene die de Mac al gebruiken voor basisdoeleinden zullen hun kennis en vaardigheden aanzienlijk vergroten tijdens deze Mac cursus. De opleiding Apple bestaat uit diverse modules.

Office

 Deze module omvat de drie belangrijkste onderdelen van het Office pakket:

  1. Tekstverwerking
  2. Elektronisch rekenblad of een spreadsheet
  3. Gegevensbeheerprogramma, of databaseprogramma

Verder komen er ook nog de modules Powerpoint en Publisher aan bod.

ICT educatief

De cursussen onder deze categorie zijn voor leerkrachten secundair-,basis- en volwassenenonderwijs.  In deze cursus leert u hoe u uw lesgebeuren en lesadministratie een andere dimensie kunt geven. 

Grafisch ontwerp

Reclame maakt deel uit van ons dagelijkse leven. Grafisch vormgeving vormt daarbij het sleutelwoord. In deze praktijkgerichte opleiding leert je dan ook onder leiding van deskundige docenten werken met gebruiksvriendelijke, grafische softwarepakketten.

Fotografie & Video

We leven in een echte beeldcultuur. Zeker sinds de komst van de digitale camera is de impact van foto’s en beelden op ons dagelijkse leven erg belangrijk. Heb je een digitale fotocamera aangekocht en wil je deze optimaal leren benutten? Wil je iedere foto leren omtoveren tot een echt plaatje en vraag je je ook af welke professionele en creatieve technieken goede fotografen gebruiken om tot een mooie compositie te komen? Dan is deze opleiding echt ideaal voor jou!

Multimedia

In de cursus Multimedia kom je alles te weten over digitaal beeld en geluid. Leer om te gaan met beeld, geluid en video, maak presentaties, invoer en uitvoer van video, maak je eigen videofilm. Ook online delen van bestanden via dropbox en icloud komen aan bod.

 

Internet

Internet kent vele interessante toepassingen, de leerstof van deze cursus beperkt zich dan ook niet tot slechts één Internettoepassing. Internet wordt hier benaderd vanuit een reeds grondige voorkennis. Doordat we inspelen op de snel evoluerende internetmarkt worden heel specifieke internettoepassingen in de kijker geplaatst.

 

Cursist aan het woord

Rita Dom, cursist Initiatie

Rita Dom, cursist Initiatie

"Men is nooit te oud om te leren!"

Lees meer ยป